De ce trebuie să ținem cont atunci când contractăm un credit rapid

Publicat: 15 11. 2021, 12:22
Actualizat: 15 11. 2021, 12:24

Creditele rapide fac parte din categoria creditelor nebancare și sunt oferite de instituții financiare nebancare (IFN). Între creditele tradiționale bancare și creditele nebancare există câteva diferențe de care trebuie să ținem cont.

Condițiile de eligibilitate pentru un credit rapid sunt în general următoarele:

  • Cetățenie română + act de identitate valabil
  • Reședință în România
  • Vârstă de peste 18 ani
  • Venit stabil, cu vechime de muncă de minim 1 lună
  • Număr de telefon și adresă de email personală

Creditele rapide sunt produse financare care se obțin ușor, având condiții de eligibilitate flexibile. Pot fi accesate de persoane cu venit minim pe economie, de restanțieri și/sau de persoanele înscrise la Biroul de Credit. Este necesar ca solicitantul să aibe o sursă stabilă de venit, însă spre deosebire de bănci, vechime de 1-3 luni la actualul loc de muncă este suficientă.

Suma care poate fi accesată printr-un credit rapid este limitată, deorece aceste credite sunt menite să acopere o cheltuială urgentă, neprevăzută, așadar pot fi împrumutate sume de bani între 200 și 10.000 de lei. Perioada de creditare este de asemenea una scurtă, de 1-3 luni.

Costul unui astfel de credit rapid și foarte flexibil este de asemenea mai ridicat. Creditorii percep dobânda pe zi, de regulă între 1-2%, tocmai de aceea este recomandat ca împrumutul să fie rambursat cât de rapid posibil. Rambursarea anticipată este de regulă posibilă și gratuită (nu se percep costuri suplimentare pentru rambursarea anticipată).

Un ultim detaliu foarte important este dobânda penalizatoare, care poate avea o valoare de până la 2% pe zi! Suma totală de plată crește exponențial atunci când debitorul este nevoit să achite o dobândă de 4% din valoarea creditului, pe zi. Din acest motiv este foarte important să achitați rata la timp, iar dacă din diferite motive la data scadenței nu puteți achita rata, este necesar să contactați creditorul pentru a găsi o soluție. De regulă este posibilă amânarea scadenței dacă se achită o sumă minimă de câteva zeci de lei.

Piața de creditare nebancară este din ce în ce mai competitivă, astfel și instituțiile financiare nebancare se văd nevoite să vină cu diferite oferte. Există diferențe considerabile între creditori în ceea ce privește dobânda și alte taxe sau comisione, de aceea este recomandat să comparați ofertele disponibile. Datorită Moneezy, platforma internațională de comparare credite, puteți compara credite nebancare în doar câteva secunde.

Trebuie doar să selectați tipul de credit, suma de bani dorită și perioada de creditare, iar în câteva secunde Moneezy va genera o lista personalizată de oferte care se potrivesc criteriilor selecționate. Creditorii listați pe Moneezy sunt verificați și autorizați. În plus, Moneezy este și o platformă de informare unde găsiți informații detaliate despre fiecare creditor în parte și despre diferitele tipuri de credite. Nu în ultimul rând, platforma Moneezy este 100% gratuită și foarte ușor de utilizat.