De ce trebuie să adaugi aspirină în butoiul cu varză murată. Secretul pe care puţină lume îl ştie

Publicat: 09 11. 2023, 08:58
Actualizat: 09 11. 2023, 09:38
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Odată cu venirea anotimpului rece, varza pusă la murat se regăsește în beciurile, balcoanele sau anexele multor români. Mulți se întreabă cum se păstrează varza murată în timpul iernii, fără a face floare. Se pare că secretul constă într-un ingredient simplu și la îndemâna tuturor.

Motivul pentru care trebuie să pui aspirină la varză murată

Mai exact, este vorba de aspirină. Se folosește o pastilă pentru fiecare 2-3 kilograme de varză.

Amestecul dintre medicamente și apă sărată este ideal împotriva fermentației. Mai mult decât atât, varza se va păstra intactă chiar și până la Paște.

Pe de altă parte, această combinație face ca murăturile respective să nu mai prindă floare și ajută la menținerea culorii naturale a verzei murate și previne înmuierea excesivă a frunzelor.

Cum să adaugi aspirina la varză murată

Pastila se zdrobește cu o lingură de lemn, iar mai apoi se adaugă în saramură, amestecând-o bine pentru a se dizolva complet.

După ce varza a fost pusă în borcan sau în butoi, se toarnă saramura cu aspirină deasupra până când aceasta este complet acoperită. De asemenea, se acoperă totul și se lasă fermentat la temperatura camerei timp de câteva săptămâni.

Așadar, adăugarea aspirinei la varza murată este o metodă pe care mulți bucătari și gospodine o folosesc pentru a obține o murătură perfectă, notează click.ro.