De ce și cum să alegi un aspirator robot?

De ce și cum să alegi un aspirator robot?

Motivele datorită cărora persoanele aleg să se mute sunt diverse: poate ai făcut pasul cel mare și te-ai mutat din casa părinților, sau te-ai mutat dintr-un apartament într-o casă sau ai nevoie de mai mult spațiu pentru a-ți găzdui familia. Indiferent de motivul pentru care te-ai mutat sau urmează sa te muți, poți fi sigur de un lucru: va trebui să-ți echipezi casa.

Iei cu tine obiecte care te-au urmărit toată viața? Începi de la zero? Este bine, totuși, să ții cont de articolele esențiale de care ai nevoie: articole esențiale de curățare, pentru renovare, pentru decor, pentru bucătărie, așternuturi, accesorii de baie și articole de toaletă, articole ce țin de siguranța privind incendiile și multe altele.

Ce părere ai de automatizarea locuinței?

Să începem prin a defini ce este automatizarea locuinței. Acest termen este din ce în ce mai folosit deoarece conceptul său este foarte apreciat, mai ales în gospodăriile adepte la noile tehnologii. Aceasta este o tehnologie care permite utilizarea de la distanță a dispozitivelor electronice, fie printr-o telecomandă, fie printr-o aplicație de telefon. Automatizarea casei este uneori denumită „casă inteligentă”, deoarece poate îndeplini sarcini pe cont propriu atunci când i se cere acest lucru.

Automatizarea locuinței permite un real confort al vieții, pe lângă faptul că te ajută să faci niște economii de energie care sunt mai mult decât binevenite atât financiar, cât și ecologic.

Ca să revenim la articolele pentru curățenie, despre care am pomenit mai sus, cel mai des folosit este aspiratorul. Însă, aspirarea este uneori considerată o sarcină lungă și plictisitoare. Cu toate acestea, este totuși de preferat să-ți aspiri casa în mod regulat pentru a evita acumularea de praf, firimituri sau chiar păr de animale. Dacă dorești să economisești câteva minute din timpul tău în fiecare zi, de ce să nu optezi pentru un robot aspirator?

Acesta se va ocupa singur de a aspira întreaga casă, atunci când dorești. Pe lângă faptul că economisești timp, te ajută să menții casa curată fără prea multe dificultăți. Din ce în ce mai multe modele de robot aspirator apar pentru că este un adevărat ajutor. În plus, acum există modele conectate, cărora le poți trimite solicitările prin intermediul unei aplicații. Această libertate și această economie de timp se datorează automatizării casei, un concept nou foarte interesant.

De ce să alegi un robot aspirator?

Prin urmare, nu este de mirare că optarea pentru un robot aspirator este în zilele noastre din ce în ce mai frecventă. Avantajele acestui tip de aspirator sunt numeroase:

  • nu mai trebuie să-ți aspiri, deoarece folosind senzorii săi, robotul va putea aspira singur peste tot
  • economisești timp, păstrând în același timp podeaua curată
  • poți aspira fără să fii acasă

După cum ai înțeles, investiția într-un robot aspirator are multe avantaje. Desigur, un robot nu poate înlocui niciodată o ființă umană și probabil că va trebui să te ocupi de colțuri sau să aspiri tu uneori, dar tot îți va face considerabil munca mai ușoară și îți reduce efortul.

Cele 3 criterii de selecție determinante în alegerea unui robot aspirator

Pentru a te ajuta să găsești aspiratorul robot de care ai nevoie, poți consulta un ghid de cumpărare profesional. Iată câteva criterii de reținut:

– Eficiența: pentru a-i evalua performanța, poți verifica puterea oferită de aspirator. Un model entry-level aspiră la 30/40 mW.

– În cazul utilizării regulate, întreținerea este un criteriu de luat în considerare atunci când cumperi aspiratorul robot. Uită-te după modelele care pot fi demontate rapid pentru a îndepărta părul și mizeria.

– Nivelul de zgomot: ca regulă generală, aspiratorul robot este mult mai puțin zgomotos decât aspiratorul normal. Dar în funcție de model, nivelul sonor variază. Pentru a nu fi deranjat de acesta, este indicat să alegi un robot aspirator care să nu depășească 75 dB.

– Cele mai bune aspiratoare robot pot costa până la 4000 de lei și se poate întâmpla să plătești cu ușurință în exces pentru un dispozitiv mediu. De aceea trebuie să citești un ghid de cumpărare profesional pentru a alege cel mai bun produs.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`