Declarațiile șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, despre softul antiplagiat, pe care susține că și l-a cumpărat din banii proprii pentru a fi sigură că nu există pasaje suspecte în lucrarea sa de doctorat, a stârnit controverse în mediul public. (Detalii AICI)
Spre exemplu, jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă de ce a avut nevoie Kovesi de un soft pentru a ști că lucrarea sa nu este plagiată din moment ce a scris-o singură.
“Recunoaște ea astfel că lucrarea a fost scrisă de altcineva?”, îi întreabă acesta pe cititorii blogului său.
Pornind într-un turneu de contracarare a acuzațiilor la adresa sa, șefa DNA a dat 8 interviuri în 2 zile, o performanță postdecembristă a unui demnitar.
“Interviurile Codruței Kovesi sînt străbătute de acest dispreț definitoriu față de opinia publică, față de cetățenii pe care ea îi poate aresta cînd îi vrea bretonul.
Sub acest semn, interviurile sînt un straniu amestec de agresivitate bolnăvicioasă, de minciună sfruntată, de răstălmăcire a realităților, de semidoctism chiar în domeniul juridic”, scrie Cristoiu.
Revenind la lucrarea de doctorat, jurnalistul arată că, faptul că șefa DNA și-a cumpărat soft antiplagiat înseamnă că nu și-a scris lucrarea singură.
“Să recapitulăm.
Codruța Kovesi nu e Dănilă Prepeleac, născocit de Ion Creangă, ca să avem de ce rîde.
E de 13 ani șefă la Parchetul general mai întîi și la DNA mai apoi.
Codruța Kovesi a susținut c-a scris cu mînuța ei o lucrare de doctorat.
Din cîte știm de la Aristotel încoace, o lucrare științifică, fie ea și de doctorat, se face în deplinătatea facultăților mintale.
Se presupune astfel că Codruța Kovesi știe dacă a plagiat sau nu în lucrarea de doctorat, avînd în vedere c-a scris-o ea. E halucinant să crezi că autorul unei teze de doctorat are nevoie de un soft pentru a vedea dacă el, autorul, a plagiat sau nu”, afirmă acesta.
“Iei un soft să vezi dacă lucrarea semnată de tine e plagiată doar atunci cînd ea ți-a fost scrisă de altul!
Nu de alta, dar tu nu știi ce-a făcut cel care a scris-o în numele tău!”, conchide Ion Cristoiu.