De ce s-au mobilizat militarii români aproape de granița cu Ucraina. Explicația MApN

De ce s-au mobilizat militarii români aproape de granița cu Ucraina. Explicația MApN
Forțele terestre din cadrul MApN / Foto: ForTer.ro

Militarii români se mobilizează în zona de nord-est a țării. În aceste zile de sefășoară exerciții militare, în baza unui plan stabilit încă de anul trecut, informează Radio Iași.

Aproximativ 20 de militari români din cadrul Brigăzii 76 – Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere sunt implicați într-o astfel de acțiune, în județul Botoșani. Exercițiul beneficiază de suportul unui radar de tip TPS 77, potrivit purtătorului de cuvânt MApN Constanțin Spânu, general de brigadă.

„Este vorba de un exercițiu de rutină, executat de o subunitate din cadrul Brigăzii 76 – Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere, înzestrată cu un radar TPS 77. Acest exercițiu a început în data de 16 februarie, în zona județului Botoșani.

La această activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunității. Vă spuneam că exercițiul este unul din rutină – face parte din planul cu principalele activități pentru anul în curs, plan stabilit și aprobat în anul 2021. Exerciții asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu anul 2018″, a declarat Constantin Spânu, pentru sursa citată.

Exercițiile din nord-vest, de rutină pentru MApN

Astfel de exerciții militare vor continua cel mai probabil până în lunile aprilie-mai, potrivit oficialului MApN.

„În această perioadă, având în vedere gradualitatea pregătirii Armatei României, în fiecare an, începând cu luna ianuarie-februarie, undeva până spre aprilie-mai, se execută astfel de exerciții de nivel grupă și pluton.

În toate unitățile militare – în toate garnizoanele militare – în care sunt unități care au activități planificate, se execută astfel de exerciții”, a mai transmis purtătorul de cuvânt.

În aceeași regiune, joi, 17 februarie, un elicopter Blackhawk al americanilor a fost filmat în timpul unei aterizări aproape de Siret, județul Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`