De ce România și Bulgaria nu intră în Schengen, în 2024? „Mai bine ne pregătim serios pentru 2025”

De ce România și Bulgaria nu intră în Schengen, în 2024? „Mai bine ne pregătim serios pentru 2025”
Foto: Hepta - Actionpress / Claus Kiefer

De ce România și Bulgaria nu intră în Schengen, în 2024? „Mai bine ne pregătim serios pentru 2025”. Alegerile europene vor întârzia intrarea pe cale terestră a Bulgariei în Schengen.

De ce România și Bulgaria au șanse mici la Schengen îna cest an? Pentru că alegerile europene vor întârzia intrarea pe cale terestră a Bulgariei în Schengen, spune un europarlamentar bulgar.

Alegerile europarlamentare din iunie vor întârzia intrarea pe cale terestră a Bulgariei dar și a României în Schengen și vor face imposibilă realizarea acesteia în 2024, spune europarlamentarul și copreședintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Ilhan Kyuchyuk.

În acest an, ar trebui să se ajungă la un acord, pentru ca Bulgaria (alăturid e România n.red.) să obțină o dată de aderare terestră la Spațiul Schengen în anul 2025. Aderarea reală este imposibilă acum, din cauza unei serii de alegeri importante, care se apropie, a spus Kyuchyuk.

„Dacă există optimiști care împărtășesc cealaltă viziune și îmi arată cum se întâmplă acest lucru, cu o foaie de parcurs, cu acțiuni concrete – politice, diplomatice, m-aș alătura acestora.

De ce România și Bulgaria nu intră în Schengen, în 2024, pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`