De ce nu au fost demnitarii români printre primii vaccinați. Radu Țincu: Nu cred că a fost o eschivă de la vaccinare. Cred că a fost o decizie corectă păstrarea priorităzii stabilite de Ministerul Sănătății (VIDEO)

Publicat: 27 12. 2020, 21:24
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chicago Tribune/TNS/ABACA

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, s-a arătat de părere că, începând cu Președintele României, toți demnitarii au declarat că se vor vaccina împotriva COVID-19. „Cred că, din nou, așa cum este societatea românească extrem de polarizată în ultima perioadă, s-ar fi creat probabil foarte multe discuții în legătură cu vaccinarea prioritară a demnitarilor în detrimentul populației”, a explicat doctorul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De ce nu au fost demnitarii români printre primii vaccinați. Radu Țincu, în direct pe B1 TV: „Cred că a fost o politică locală”

La nivel național, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat duminică, 27 decembrie. Întrebat de Silviu Mănăstire, duminică seară, de ce crede că demnitarii români nu s-au numărat printre primii vaccinați, Radu Țincu a răspuns: „Cred că a fost o politică locală. Cred că nu a reprezentat în primul rând – cum se poate specula – o eschivă de la vaccinare. Cred că, începând cu Președintele României, toți au declarat că se vor vaccina. Cred că, din nou, așa cum este societatea românească extrem de polarizată în ultima perioadă, s-ar fi creat probabil foarte multe discuții în legătură cu vaccinarea prioritară a demnitarilor în detrimentul populației și poate cred că a fost o decizie corectă să lăsăm acea prioritzare stabilită de Ministerul Sănătății, cu personalul medical care luptă în prima linie, personalul medical din celelalte spitale, ulterior persoanele care se află în grupele vulnerabile și ulterior și autoritățile statului român”.

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 pe teritoriul României a fost Mihaela Anghel, asistent medical generalist la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și membră a echipei care a preluat primul caz de infecție cu SARS-CoV-2 confirmat în țara noastră. Până duminică laora 18, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuria ajuns la 960.Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Livrarea de vaccinuri anti-COVID-19 întârzie în opt țări din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Conform informațiilor cunoscute la acest moment de autorități,în România vor sosi noi doze în 29 și 30 decembrie – marți înBucurești, Cluj și Timișoara, iar miercuri în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Premierul Florin Cîțu a precizat că „săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze”, precum și că„România va beneficia inițial de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin”.