De ce lenjeriile de pat din bumbac nu se demodează niciodată

De ce lenjeriile de pat din bumbac  nu se demodează niciodată

O zi minunată se cunoaște de la prima oră, mai ales când somnul odihnitor ți-a oferi tonusul și boost-ul de energia de care aveai nevoie. Odihna este un aspect vital care ne ține conectați la viața cotidiană, ne pregătește pentru zile solicitante și activități intense, întrucât privarea de somn ne poate costa scump dacă privim și prin prisma sănătății.

Amenajarea spațiului de somn într-un mod cât mai plăcut este o variantă prietenoasă și la îndemâna oricui.

La acest capitol regăsim nevoia de a ne acoperi cu cele mai calitative materiale. Poate că uneori, ar putea părea un aspect banal și nesemnificativ, dar odihna în profunzime depinde extrem de mult și de țesăturile așternurilor pe care le utilizăm.

Calitatea somnului poate fi afectată cu ușurință de o lenjerie de pat fabricată dintr-un material de proastă calitate, care menține transpirația, nu se aerisește și se șifonează cumplit.

Îți prezentăm în doar câteva rânduri care sunt motivele principale pentru care atunci când te afli în căutarea celor mai bune lenjerii de pat, merită să dai un ochi peste variantele concepute din materiale naturale, așa cum este bumbacul.

Bumbacul – unul dintre cele mai convenabile materiale

Fiind un materiale cu caracteristici ce îndeplinesc cele mai exigente cerințe, bumbacul este ales îndeosebi pentru calitatea sa ce permite pielii să respire. Știm deja faptul că temperatura corpului uman se schimbă pe timpul nopții, motiv pentru care în unele clipe trezirea bruscă te poate surprinde cu o nevoie subită de răcoare.

Bumbacul aduce plusul de prospeține de care avem nevoie chiar dacă noapte există posibilitatea să simțim o oarecare nevoie de aer rece, fibrele acestui material absorb fierbințeala corpului.

Așadar, atât pe timp de vară când nevoia de căldură lipseșe, acest material susține un confort deosebit, în sezonul rece rolul se schimbă oferind căldura necesară, menținând cu succes temperatura acumulată de corp. Lenjeria de pat din bumbac este populară pentru beneficiile sale ce pun în lumină confortul dar și aspecul estetic.

Lenjeria de pat din bumbac – vaporoasă și delicată la atingere

Nimic nu se compară cu senzația de răsfăț pe care o resimți de fiecare dată când te așezi în pat după o zi prea lungă și plină. Bumbacul se definește prin acel ceva aparte, îndeosebi pentru prospețimea și impresia de curat care ne-o induce mereu.

Dacă te confrunți cu o piele sensibilă, alergică la materiale sintetice, atunci atenția ta merită să se îndrepte către lenjerii de pat din fibre naturale. În primul rând, pentru că bumbacul este un material hipoalergenic și nu-ți va cauza nicio iritație, iar în al doilea caz, calitatea somnului se va îmbunătăți considerabil.

Îndelungi spălări, rezistență ireporșabilă

Poate că nu de puține ori te-ai întâlnit cu situații tentante în care o lenjerie de pat din material sintetic ți-a făcut cu ochiul doar pentru că substanțele chimice care sunt utilizate la fabricare îi ofereau un luciu care te-a acaparat instant.

Lenjeria de pat din bumbac vine cu un preț mai ridicat, însă pe termen lung se va resimți și în bugetul pe care îl deții. Economisirea banilor nu este o acțiune imediată, rezultatele se văd întotdeauna pe termen lung, de aceea deciziile sustenabile și calitative, chiar dacă necesită acordarea unei sume mai mari, vor aduce efecte benefice bugetului personal pe termen mediu și lung.

Pe de altă partă, o altă economie de care te poți bucura aunci când mizezi pe o astfel de lenjerie de pat o vei regăsi în timpul pe care-l acorză călcatului. Dacă un material sintetic îți scote, de obicei, fire albe, bumbacul este unul dintre cele mai netede materiale, neșifonabil.

Într-o altă ordine de idei, bumbacul în comparație cu alte variante de lenjerie sintetică poate rezista aproape de două ori mai mult.

Un mit care este frecvent populat susține faptul că lenjeria de pat din bumbac este greu de întreținut. În mod cert, nu poate exista un argument mai eronat decât acesta, întrucât lenjeria de pat confecționată din bumbac nu este nevoie să o speli la mână sau să acorzi foarte multă vreme călcatului, așa cum am specificat mai sus.

Majoritatea lenjeriilor de pat se igienizează la o temperatură de 40 grade Celsius, acest fapt fiind suficient pentru o curățare eficientă. De asemenea, este indicat ca lenjeria de pat să fie introdusă în cuva mașini de spelat fără alte țesături sau articole, iar odată terminat ciclul de spălare se recomandă întinderea ușoară a țesăturii prin scuturare ușoare și mai apoi întinderea pe un suport în bătaia aerului curat.

Acest pas înainte de uscare te scutește procedura de călcare. Bumbacul poate fi regăsim în nenumărate reprezentații când vorbim de lenjerie de pat. Nu sunt puține modelele deosebite înfrumusețate cu cele mai lucioase și fermecătoare imprimeuri.

Bumbacul este cu siguranță o binecuvântare pentru industria textilelor, în special când vorbim de surse sustenabile, prietenoase cu mediul. Putem contribui atât de eficient la protejarea mediului prin mici gesturi care, într-un final tot spre binele nostru sunt. Alegerea fibrelor naturale pentru confortul de acasă este o decizie înțeleaptă cu efect pe termen lung, pentru bună-starea sănătății, calității somnului dar și a timpului petrecut alături de familie.

Lenjeria de pat din bumbac este, așadar, recomandată persoanelor cu sensibilități, alergii, copiilor prospăt născuți sau de orice vârstă, celor care adoră atât culorile vii puternice, rezistente, cât și variante uni cu aspect satinat, elegante.

Sănătatea, energia, starea de bine, refacerea după activități sportive intense, toate au ca sursă de regenerare somnul, motiv pentru care alegerea unei lenjerii de pat calitative nu poate fi decât un sprijin pentru orele în care le petrecem relaxându-ne în dormitor.

În concluzie, avem la îndemână toate oportunitățile de care avem nevoie în funcție de preferințe pentru a ne face timpul de odihnă mai frumos, plăcut și deosebit. Lenjeria de pat din bumbac contribuie activ la imaginea de ansamblu al decorului dar și la starea sănătății noastre, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Într-o lume extrem de activă, poluantă și solicitantă, meriți ca măcar somnul să te readucă în forma ideală de fiecare dată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său