De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”

De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”
Captură Video - Radio Dobrogea / Youtube

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a susținut că unii copii ajung să sufere din cauza părinților lor, care fac păcate grele și-și încalcă legământul făcut cu Dumnezeu.

Cum explică Teodosie suferința unor copii

„Suferinţa e şi din cauza părinţilor, dacă sunt nevinovaţi copiii. Şi chiar spune Sfânta Scriptură: ”părinţii consumă aguridă şi copiilor li se strepezesc dinţii”. Din Vechiul Testament e această expresie. Părinţii, de multe ori…

Vă dau un exemplu: unii fac nunţi în post. Acela e un blestem, un păcat! Şi câte alte astfel de lucruri… Sau, în loc să meargă la biserică duminica, se duc la târg şi atâtea păcate grele fac fără să se gândească la copii: nu îi duc pe copii la biserică, nu se duc nici ei şi calcă un legământ pe care l-au făcut cu Dumnezeu”, a explicat IPS Teodosie, la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie: Boala este urmare a păcatului

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarații similare și în trecut: „Bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului. Pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietura, panica pot duce o la boală psihică şi, sigur, sunt diversificate aceste boli psihice”.

El a mai afirmat că „boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`