De ce generația Z vrea nunți mult mai ieftine. „Nu au fost nici domnișoare de onoare, nici cavaler de onoare. Nu a existat nicio petrecere de după, niciun toast, niciun discurs”

De ce generația Z vrea nunți mult mai ieftine. „Nu au fost nici domnișoare de onoare, nici cavaler de onoare. Nu a existat nicio petrecere de după, niciun toast, niciun discurs”
Sursă foto: Pixabay

Tinerii nu mai pun accent pe nunțile costisitoare, de aceea cuplurile care își oficializează relația își propun să organizeze evenimente mai mici și mai accesibile.

Din ce în ce mai mulți tineri preferă nunțile accesibile

Înainte ca nunțile să devină evenimente sociale importante, cuplurile care se căsătoreau în anii `40 sau `50 organizau nunți simple, precum o ceremonie într-o biserică urmată de o recepție,  sau alegeau să organizeze evenimentul acasă, în prezența unui preot, urmat de o mică petrecere. După ce a apărut comunicare în masă, oameni au fost expuși la o viziune despre cum ar trebui să arate o nuntă.

Multe cupluri cântăresc varianta de a folosi bani ca să organizeze o nuntă sau pentru a investi în ceva mai important, precum o locuință. Există cazuri în care cuplurile apelează la credite pentru organizare nunții, fiind influențați de apropiați care invocă faptul că acest eveniment este unic în viață și este foarte important.

De ce generația Z apelează la nunțile mai ieftine

Potrivit unui blog dedicat prezentărilor nunților netradiționale, Offbeat Wed, tinerii recunosc că aspectele importante ale nunților, însă aleg să renunțe la cele mai puțin necesare, conform editorul Offbeat Wed, Ariel Stallings.

Înainte de pandemia de Covid-19. nunțile cu un buget restrâns erau mai rare, dar acum numărul de nunți netradiționale este în creștere, deoarece a apărut un nou ideologie, care explică că nu există un mod greșit de a sărbători, potrivit Adevărul.ro.

Un exemplu pentru modul în care cuplurile din generația Z abordează căsătoria este cel al lui Rachael Rice și David Knape, din Portland, Oregon, care au avut o „micro-nuntă” pe Muntele Tabor, în 2021.

„Nu au fost nici domnișoare de onoare, nici cavaler de onoare. Nu a existat nicio petrecere de după, niciun toast, niciun discurs. Și știi ceva? A fost al naibii de grozav Mi-am făcut singură părul și machiajul, am refolosit verighetele de aur JCPenney ale părinților mei și am cumpărat un tort chantilly de la băcănie! Mi-am făcut buchetul de magnolii din hârtie creponată”, a  mărturisit Rice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)