De ce este bine să evităm anumite locuri când circulăm cu tramvaiul. Vatman: „Dacă te prinde acolo, te poate strivi”

De ce este bine să evităm anumite locuri când circulăm cu tramvaiul. Vatman: „Dacă te prinde acolo, te poate strivi”
Sursa Foto: Facebook/ Tramvaiele Astra Imperio Metropolitan din București

Un vatman din Capitală a explicat motivul pentru care călătorii nu ar trebui să staționeze niciodată în zona burdufurilor tramvaielor.

De ce să nu stai niciodată lângă burdufurile de tramvai

„Eu mereu le spun călătorilor să evite zona burdufului. De acolo se rupe tramvaiul, mai ales cele vechi. În curbe, din cauza terasamentului foarte prost, tramvaiul se poate rupe.

Dacă te prinde acolo, te poate strivi. Au murit oameni, îmi aduc aminte că o mamă și fetița ei au fost strivite, în urmă cu vreo 20 de ani”, a susținut șoferul de tramvai, potrivit gandul.ro.

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, își amintește și el de tragedia în care o mamă și fiica ei și-au pierdut viața după ce un tramvai s-a rupt.

„Îmi aduc aminte, cred că a fost în 2004, la intersecția Rahova cu Ferentari. Acolo sunt curbe de 90 de grade, pur și simplu s-a rupt tramvaiul, au murit două persoane. Este bine de evitat să stai lângă burduf. La vremea aceea erau tramvaie și mai vechi, și nu aveau nici bare de protecție, cum sunt acum. Cele două persoane ucise stăteau chiar la burduf, când s-a rupt, le-a aruncat direct pe boghiu”, a spus Lucian Diniță, pentru Gândul.

În urmă cu trei ani, în zona Republica din Capitală, un tramvai a deraiat în curbă și s-a rupt în două, de la mijloc. Din fericire, nu se aflau pasageri în zona burdufului în acel moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`