De ce e bine sa mănânci porumb fiert la plajă

Publicat: 28 06. 2022, 18:30
Sursa Foto: Flickr.com

Vara este sezonul în care oamenii se pot bucura pe deplin de porumb fiert sau copt. Acesta, pe lângă faptul că este delicios, este și o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și oferă o mulțime de beneficii pentru organism. Conţine foarte mulţi nutrienţi şi este recomandat chiar şi în dietele de slăbire.

Care sunt beneficiile porumbului

Porumbul conține substanțe nutritive precum vitaminele B și C, la care se adaugă fibre și proteine, magneziu și potasiu, dar și doi dintre cei mai importanți antioxidanți: zeaxantina și luteina. Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în luptă împotriva stresului, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

Totodată, vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează”, a declarat dr.Daniela Stan, medic de familie.

Porumbul este un aliat de nădejde pentru persoanele care se confrunți cu anemia, pentru că are în compoziție o cantitate mare de fier, un mineral esențial pentru funcționarea corectă a organismului, potrivit sodelicious.ro.

Tot porumbul se numără printre legumele care conțin amidon și carbohidrați, ambele ajutând la stimularea nivelului de energie din organism.

Porumbul este plin de fibre şi vitamina C

Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert asigură 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5.

Specialiști susțin că o dată pe an, vara, este recomandat o cură cu porumb fiert. Datorită acidului folic, organismul capătă energie. Magneziul şi vitamina E prezente în porumb ajută inima să se menţină sănătoasă, crescând elasticitatea vaselor de sânge.

Cu toate acestea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre. Medicii spun că, prin consumul de porumb fiert, prevenim cancerul la plămâni, datorită substanţei numita beta-cryptoxanthin.