De ce au pușculițele formă de porcușor. Ce legătură există, de fapt, între bani și acest animal

De ce au pușculițele formă de porcușor. Ce legătură există, de fapt, între bani și acest animal
Sursa Foto: Freepik.com

Pușculița este menita să inspire oamenii să își gestioneze banii cu încredere. Cu toate acestea, nu mulți știu că asocierea dintre economisire și pușculițele în formă de porcușor nu este întâmplătoare.

Ce legătură este, de fapt, între bani și acest animal

Dacă unii preferă să economisească online, în conturi de economii, alții merg pe varianta tradiționala și aleg să strângă banii într-o pușculiță-porcușor. Există o semnificație în spatele acestei alegeri aparent neobișnuite a formei.

Tradiția folosirii pușculițelor pentru economisire datează de sute de ani și poate fi regăsită în mai multe culturi din întreaga lume.  Originea lor în Europa medievală și asocierea cu bunăstarea și economisirea au făcut ca aceste obiecte să devină simboluri populare ale păstrării banilor și ale dorinței de a-și asigura un viitor financiar prosper.

În multe culturi, porcii reprezintă un simbol al norocului și abundenței, iar această conotație pozitivă s-a transpus în utilizarea lor pentru economisire.

Pe de altă parte, porcușorii sunt cunoscuți pentru tendința lor de a se hrăni în mod constant și de a stoca hrana în exces pentru a face față perioadelor de penurie, motiv pentru care acest comportament a fost asociat cu ideea de economisire și acumulare a banilor în pușculițe.

Simbolurile pe care oamenii ar trebui să le aibă în casă

Un semn astrologic chinezesc, precum și un animal important în Feng Shui, mistrețul sau porcul, activează zona de bogăție a casei, care se află de obicei în colțul de sud-est.

Se pare că acest animal este adesea folosit pentru a aduna bani și de aceea sunt benefice pușculițele în formă de porcușor.

Un alt simbol important este cerbul, cunoscut pentru longevitate. De asemenea, se spune că dacă este ținut în direcția de est a locuinței el aduce sănătate din abundență și prosperitate, notează click.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`