Puține persoane cunosc beneficiile pe care această metodă inedită de a mânca nuci le oferă, care pot contribui de la digestie, până la absorbția mineralelor în corp, potrivit Ce se întâmplă doctore.
Unul dintre principalele motive pentru care se înmoaie nucile înainte de a fi consumate este îmbunătățirea capacității lor de a fi digerate. Acestea conțin inhibitor de enzime și acid fitic, care pot fi greu de digerat pentru unele persoane. Acidul fitic se leagă de minerale precum calciu, magneziu și zinc, oprind absorția lor în organism.
Înmuierea nucilor în apă pentru câteva ore sau peste noapte reduce nivelul acestor substanțe, făcându-le mai ușor de digerat. În plus, unele persoane care aleg să folosească această tehnică de a consuma nuci, spun că experimentează mai puține disconforturi gastrointestinale, precum balonarea sau gazele.
Un alt beneficiu al acestei tehnici este reducerea amărăciunii din nuci. Aceste fructe conțin taninuri, compuși naturali care contribuie la gustul lor amar. Persoanele care aleg să înmoaie nucile în apă constată că acestea au un gust mai plăcut în comparație cu cele crude.
Înmuierea nucilor poate contribui la absorția nutrientilor prezenți în aceste fructe, prin reducerea nivelului de acid fitic. Un alt beneficiu al înmuierii nucilor este îndepărtarea mucegaiului, bacteriilor și alte contaminații care pot fi prezente pe suprafața acestor fructe.
Înmuierea în apă sau oțet contribuie la dezinfectarea și curățarea nucilor, reducând riscul de intoxicație alimentară.