Explicații șocante date de DNA în cazul revocării procurorului Mihaiela Iorga-Moraru. Într-un răspuns dat pentru B1 TV, reprezentanții Direcției au susținut că Moraru-Iorga ar fi primit 400 de mii de lei dela o persoană pe care o ancheta. DNA o mai acuză pe fosta procuroare că și-ar fi însușit ceasuri de 67 de mii de lei ridicate în urma unor percheziții.
Potrivit unui comunicat al Direcției, într-un dosar pe care procuroarea îl avea în lucru, s-a identificat suma de 398.400 lei primită de la o persoană fizică. Natura sumei nu a fost precizată în procesul verbal întocmit, iar suma nu a fost înregistrată în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte, pentru a fi depusă la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale.
De ce a fost revocată din DNA procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga: A primit 398.400 de lei
#DIRECT_ONE_p5mw1r#
Într-un alt dosar la care lucra Iorga au fost identificate bunuri, ceasuri evaluate la 67.631,49 lei și un stilou în valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei percheziții și care nu au fost înregistrate în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte.
”Verificând evidențele secției se constată că bunurile au fost ridicate cu ocazia unei percheziții domiciliare efectuată în cursul urmăririi penale la un inculpat care a fost trimis în judecată. În rechizitoriu, este menționat procesul verbal de aplicare a sechestrului pentru 8 ceasuri și un stilou, identificate cu marcă și serie constructivă (ceasuri evaluate la 67.631,49 lei și stiloul 8117 lei), cu precizarea că acestea au fost depuse la camera de corpuri delicte a DNA, fapt ce nu corespunde adevărului, deoarece așa cum am menționat bunurile au fost găsite în biroul doamnei procuror”, se arată în comunicatul DNA.
De asemenea, într-o altă cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane, Mihaiela Moraru-Iorga a solicitat și obținut declanșarea procedurilor pentru obținerea avizului necesar urmăririi penale față de una dintre persoane. După obținerea avizului, a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana respectivă, asta deși termenul de prescripție era depășit cu o zi. Această împrejurare a generat consecințe asupra întregii cauze, precizează DNA.