De când va fi redeschisă pentru public Catedrala Notre Dame, după incendiul din 2019

De când va fi redeschisă pentru public Catedrala Notre Dame, după incendiul din 2019
Sursa foto: Pixabay

Catedrala Notre-Dame, din Paris, va putea fi vizitată de turiști începând cu luna decembrie a anului viitor. Lucrările de reconstrucție vor continua și în anul 2025, chiar dacă publicul va putea vizita construcția istorică de la finalul anului 2024.

Catedrala Notre Dame, redeschisă pentru turiști din decembrie 2024

Deși se încearcă reconstruirea Catedralei Notre Dame exact cum a fost cea veche, muncitorii care lucrează la grinzile uriașe de lemn susțin că rămân surprinși de cum au putut fi făcute acestea acum 1.000 de ani.

Fotograful Tomas Van Houtryve a putut avea parte de o vedere de ansamblu mai bună decât majoritatea publicului. Acesta a făcut fotografii catedralei cu mult înainte de incendiu, uneori folosind un aparat de fotografiat vechi din lemn, la fel ca însăși turla iconică.

Deși autoritățile franceze își doreau o redeschidere completă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, acest lucru nu va fi posibil.

„Când ești înăuntru, la Notre Dame, simți ceva, este un loc de reverență, iar când ești înăuntru și vezi și starea sa deteriorată, simți ceva și mai mult. Adică, îți merge direct la inimă”, susține Tomas Van Houtryve, potrivit antena3.ro.

„Când vor da jos schelele și vom putea vedea totul – cred că va arăta imaculat de frumos, așa cum nu am mai văzut-o niciodată”, a mai spus Tomas Van Houtryve.

Deși turiștii și credincioșii o să aibă acces în interior din decembrie 2024, lucrările catedralei vor continua și în 2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`