„De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt

„De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt
Cel puțin cinci ore de somn fac diferența între sănătate și probleme cronice

Somnul de calitate, împreună cu o alimentație corectă și cu o activitate fizică constantă contribuie la sănătatea organismului nostru și ne influențează viața într-un mod miraculos. Dr. nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit beneficiile reale pe care un somn odihnitor le poate aduce organismului nostru, dar și efectele dăunătoare ale lipsei somnului.

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, dr. nutriționist Mihaela Bilic a spus cât de grave pot fi efectele lipsei de somn asupra organismului, dar și care este numărul optim de ore de somn per zi.

Efectele dăunătoare cauzate de lipsa somnului

Conform afirmațiilor făcute de Mihaela Bilic, somnul este singurul element care poate hrăni celula nervoasă, iar lipsa acestuia ne afectează organismul mai mult decât lipsa hranei ar face-o. Un somn de 8-9 ore se poate numi un somn de calitate și este un factor extrem de important pentru imunitatea noastră, potrivit Cancan.

„Un somn de calitate, profund, de 8-9 ore este miraculos pentru organism și pentru imunitate. Somnul este singurul element care hrănește celula nervoasă.

Dacă ne privăm neuronii de somn înnebunim și murim, așa cum nu se întâmplă dacă suntem înfometați. Fără mâncare putem trăi, fără somn nu”, a declarat dr. nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță.

Ce se întâmplă cu organismul nostru cât dormim?

În intervalul de 8-9 ore pe care le dormim, au loc regenerarea și pregătirea organismului pentru următoarea zi. Pentru copii, somnul înainte de ora 00:00 este esențial, întrucât hormonul de creștere se secretă în această perioadă.

„În somn neuronii se reechilibrează, se măresc, iar noi creștem în somn. De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00, să prindă somnul dinainte de miezul nopții, atunci când se secretă hormonul de creștere. Un alt aspect important este acela că organismul face curățenie în perioada somnului. Prin urmare, ficatul și tot metabolismul nostru scapă de celule moarte, bolnave, aceasta fiind perioada în care el se poate regenera și pregăti pentru a doua zi.”, a mai adăugat dr. nutriționist Mihaela Bilic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:06 - Diana Buzoianu, despre legea candidaturii lui Iohannis: USR o va ataca la CCR dacă va trece prin Parlament / Inclusiv PSD s-a opus să pună proiectul pe ordinea de zi și să îl respingă (VIDEO)
20:04 - Românii care au carduri și conturi la această bancă trebuie să fie extrem de atenți la bani! Anunț important pentru toți clienții instituției bancare
19:57 - Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei
19:42 - Cât costă o noapte de cazare în complexul lui Dan Bittman. Părerile turiștilor sunt împărțite: „După ce cobori 188 de trepte …”
19:37 - Sondaj: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar obține cele mai multe dintre voturile exprimate de cetățenii Republicii Moldova la prezidențialele din România
19:31 - Gest admirabil din partea unui tânăr din Târgu Jiu. Acesta a găsit pe stradă un portofel plin cu bani
19:22 - Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
19:22 - O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie
19:11 - Diana Mardarovici (PNL), despre „Legea Iohannis”: În context electoral, că s-a răzgandit Marcel Ciolacu și că nu mai vrea să susțină această modificare legislativă, nu e o surpriză pentru nimeni (VIDEO)
19:05 - Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane