De Ajun, România are toate județele și orașele în scenariul verde. Caz unic în Europa

De Ajun, România are toate județele și orașele în scenariul verde. Caz unic în Europa
Foto: Kraken Images (Unsplash.com)

Se anunță un Ajun liniștit pentru marea majoritate a românilor. După ce pașaportul verde pentru accesul la locul de muncă a picat, țara noastră se poate mândri în continuare cu cifre bune în contextul circulației variantelor Delta și Omicron, care au crescut exponențial numărul de noi cazuri și spitalizări în centrul și vestul continentului.

România continuă să fie singura țară din Europa cu zone „verzi” în contextul COVID-19. Potrivit celui mai recent raport al Guvernului, transmis vineri, 24 decembrie, toate județele și orașele țării se încadrează într-un context epidemiologic favorabil. 

La nivel de comune, din aproape 2.700, doar 35 se află în scenariul roșu, cu peste 3 infectări la 1.000 de locuitori, adică 0,3%.

Ce măsuri primite Guvernul României pentru gestionarea crizei COVID, cu Alexandru Rafila ministru al Sănătății

Și în cazul unor situații neplăcute, a unor explozii de infectări, Ministerul Sănătății a dat asigurări că spitalele sunt pregătite cu paturi pentru pacienți.

În data de 24 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația Alerte.MS, la nivel național există 1.333 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care 316 în București.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 468 paturi ATI COVID-19.

În ultimele săptămâni, pe lângă suplimentarea numărului de paturi din spitale și vaccinare, Alexandru Rafila și restul membrilor din PSD au dat asigurări că vor veni și cu alte măsuri pentru gestionarea crizei: testarea extinsă și accesul populației la medicamente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său