Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani de închisoare și fugit în Italia a fost adus în România / Primele imagini de pe Aeroportul Otopeni (FOTO,VIDEO)

Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani de închisoare și fugit în Italia a fost adus în România / Primele imagini de pe Aeroportul Otopeni (FOTO,VIDEO)
Darius Vâlcov, adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE // Fostul ministru PSD Darius Vâlcov, ​​condamnat definitiv la șase ani de închisoare și fugit în Italia, a fost adus în România luni după-amiază.

În Italia a fost trimisă o echipă de escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională pentru a-l prelua pe fostul ministru al Finanțelor, dar și fost primar de Slatina, ca să fie adus în țară, încătușat, și trimis în spatele gratiilor.

Vâlcov va fi predat penitenciarului de la Rahova unde va petrece 21 de zile în carantină, potrivit ministrului Justiției Alina Gorghiu. El a fost extrădat din Italia, cu o cursa de linie, care a aterizat pe Otopeni.

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Darius Vâlcov, fost primar în Slatina și fost ministru de Finanțe, va fi adus luni în România pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare, informează B1 TV, care citează mai multe surse.

Vâlcov, adus în România

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în ”dosarul tablourilor”. La percheziții, procurorii au găsit o adevărată comoară – peste 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, și 172 de tablouri, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparținând lui Vâlcov.

La fel ca alți condamnați, el a fugit în Italia și a încercat să scape de pedeapsă invocând condițiile grele din închisorile românești și faptul că are de mult timp afaceri în Italia. Dar dacă alții au reușit, Vâlcov n-a avut acest noroc.

Recent, Curtea Supremă de Casație a Italiei a dispus predarea sa autorităților din România.

„E o problemă de zile, e o procedură care se va derula foarte repede. (…) Statul n-a fost niciodată pasiv la acest subiect al extrădării. (…) Soluția în dosarul Vâlcov mă face să cred că nivelul de cooperare judiciară e sănătos”, declarase săptămâna trecută Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției, pentru B1 TV.

Aceasta a vorbit și despre măsurile luate la nivel legislativ, așa încât condamnații să nu mai fugă din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`