Daniel Vasile, despre criza gazelor: „Dacă vom avea rezerva acoperită pentru necesarul intern la începutul iernii va fi un succes”

Daniel Vasile, despre criza gazelor: Dacă vom avea rezerva acoperită pentru necesarul intern la începutul iernii va fi un succes
Foto: captură B1 TV

Daniel Vasile, prim-vicepreședinte Partida Romilor, a declarat joi seara, în emisiunea moderată de Tudor Mușat, că vor exista probleme la iarnă, nu atât din perspectiva rezervelor de gaze, ci din cauza riscului unui nou val de scumpiri:

„Să ai rezerva de gaz acoperită pentru necesarul intern, dacă vom avea acest lucru la începutul iernii, septembrie-octombrie, va fi un succes. Problema care s-a pus înainte și care se va pune și în această iarnă este legată de costuri. Pe de o parte compensarea care vine cu un suport substanțial de la bugetul de stat, probabil că ne vom împrumuta. Și a doua chestiune este legată de costul pe care îl va suporta populația”, a declarat Daniel Vasile.

În ceea ce privește creșterea împrumuturilor, acesta a preciza că este posibil să vedem noi reglementăm în ceea ce privește limitele creditării:

„Avem exemple când piața a fost reglată din mers. Exista un procent impus de Comisia Europeană, să nu depășim 3%. Uite că s-a depășit acest deficit pe perioadă de pandemie. În situație de război și de calamitate, legate de toate crizele despre care am mai vorbit, este posibil ca și băncile să aibă un alt regulament, o altă abordare în legătură cu împrumuturile din domeniul energiei. Sigur că și băncile vor primi alte reguli”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`