Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, care a fost condamnat definitiv la închisoare pentru fapte de corupție și a fugit din România chiar înainte de condamnare, s-a predat autorităților italiene, la Bari, informează G4Media, citând surse din Poliție.În iulie 2020, Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la3 ani și 10 lunide închisoare cu executare pentrutrafic de influență, spălare de bani și participație improprie la fals în inscrisuri sub semnătura privată.
Potrivit sursei citate, Daniel Dragomir se află, în prezent, în Penitenciarul din Bari și așteaptă să fie prezentat în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis pe numele său.
Daniel Dragomir este acuzat că ar fi dat o serie de informații unui om de afaceri libanez și l-ar fi atenționat pe acesta că este monitorizat de colegii săi de la Direcția de Securitate Economică. În schimbul protecției,Daniel Dragomira primit de la afacerist sume foarte mari de bani, dar și o mașină de lux. În momentul comiterii faptelor,Daniel Dragomirera ofițer activ alSRI. Ulterior, el a fost concediat și plasat sub urmărire penală în mai multe dosare.
În același dosar, soția luiDaniel Dragomira fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, cuplului i-a fost confiscat peste 1 milion de lei.
Înainte de decizia definitivă a instanței în cazul său, Daniel Dragomir a plecat din România, ieșind din țară cu mașina, printr-o vamă din Arad.
Locotent-colonel al agenției române de contraspionaj înainte să fie demis și pus sub urmărire penală în mai multe dosare, Dragomir a fost reținut, în anul 2016, fiind acuzat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în așa-numitul dosar „Black Cube”, că ar fi plănuit spionarea Laurei Codruța Kovesi, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la acea vreme.
Astfel, între 14 septembrie și 29 decembrie 2016,Daniel Dragomira stat în arest preventiv în dosarul „Black Cube”, fiind acuzat deconstituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei. Procurorii DIICOT încă cercetează speța.