Daniel Diaconescu, noul vicepreședinte al ANAF, a lucrat opt ani la SRI

Daniel Diaconescu, noul vicepreședinte al ANAF, a lucrat opt ani la SRI
Foto: zf.ro

Noul vicepreședinte al ANAF, Daniel Diaconescu și-a început cariera la Automobile Dacia, în 1995, și a continuat la SRI, un an mai târziu, timp de opt ani.

La  Dacia s-a ocupat de cercetare în domeniul fabricării şi explatării autoturismelor, iar la SRI a fost ofiţer la direcţia de combatere a criminalităţii transfrontaliere.

După plecarea de la SRI, potrivit CV-ului, a  lucrat la Autoritatea Naţională de Control, din subordinul Guvernului, pe postul de consilier la Direcţia Generală de coordonare a activităţilor de control în domeniul financiar şi vamal.

El a continuat cu o perioadă de patru ani, până în mai 2009, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă, aflat la Cancelaria Prim-ministrului, ca şef al Direcţiei Culegere şi Analiză Date, scrie Mediafax.

În perioade scurte a avut rolul de consilier personal al Ministerului Justiției, cu activități de coordonare.

Diaconescu a absolvit Facultatea de Inginerie a Universităţii din Piteşti în anul 1995, urmând apoi o specializare în Franţa cu bursă guvernamentală, precum şi un masterat în inginerie, la aceeaşi facultate din Piteşti.

Alte specializări pe care le are sunt în managementul riscului și strategii moderne de conformare fiscală.

Diaconescu deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane în judeţul Argeş, unul de 4.400 metri pătraţi din anul 2004, iar celălalt cu o suprafaţă de 2.648 metri pătraţi, din anul 2010. Totodată, cei doi au un apartament în Bucureşti de 81 metri pătraţi, din anul 2006, iar soţia mai are o casă de locuit în Valea Mare din anul 1988, cu o suprafaţă de 88 metri pătraţi.

Mașinile pe care le are sunt un BMW din 2009 și un Peugeot din 2012. Are și un credit contractat în urmă cu nouă ani, cu o valoare de 38.000 de euro, scadența fiind abia în 2032.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`