Daniel Coriu, Colegiul Medicilor: Asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil. Acuzația de omor cu premeditare a produs un adevărat cutremur / Este nevoie de o schimbare majoră în medicina legală (VIDEO)

Daniel Coriu, Colegiul Medicilor: Asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil. Acuzația de omor cu premeditare a produs un adevărat cutremur / Este nevoie de o schimbare majoră în medicina legală (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a vorbit despre cazul Spitalului Sfântul Pantelimon din București, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și susține că „această acuzație de omor din intenție, adică omor cu premeditare, în care sunt acuzate două tinere colege de la ATI, a produs un adevărat cutremur în sistemul medical românesc”.

Daniel Coriu (Colegiul Medicilor), pe B1 TV, despre cazul Spitalului Pantelimon

Daniel Coriu susține că „asupra sistemului medical s-a abătut un cataclism teribil”.

„Această acuzație de omor din intenție, adică omor cu premeditare, în care sunt acuzate două tinere colege de la ATI, a produs un adevărat cutremur în sistemul medical românesc, cu toate consecințele pe care deja la resimțim, iar la baza acestei acuzații se află o concluzie medico-legală – și noi aici am vrut, în primul rând, să atragem atenția asupra acestei chestiuni, o dată că ceea ce se întâmplă în medicina legală, este nevoie de o schimbare majoră”, a adăugat președintele Colegiului Medicilor.

Daniel Coriu: Cunoaștem foarte bine lipsa de transparență din sistemul de medicină legală

„Noi de câțiva ani încercăm să schimbăm legea malpraxisului și cunoaștem foarte bine funcționarea, sau, mă rog, lipsa de transparență, în medicina legală, în sistemul de medicină legală. De asemenea, am insistat pe nevoia de modernizare a acestei expertize medico-legale. Cu alte cuvinte, nevoia extremă de a avea o lege modernă a expertizelor medico-legale, nevoie care este subliniată și de decizia Curții Europene a Drepturilor Omului, care critică reglementările expertizelor medicale în România”, a continuat Daniel Coriu.

„Noi nu ne putem permite să judecăm cazul, noi nu avem elementele necesare pentru a judeca cazul. Noi încercăm să observăm ceea ce se întâmplă. În plus, ceea ce a făcut conducerea Consiliului Superior de Medicină Legală, prin acea antepronunțare, public afirmând că procentul de vinovăție este 99%, mi se pare o încălcare extrem de gravă a drepturilor medicilor inculpați în acest dosar”, a mai spus președintele Colegiului Medicilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`