Daniel Băluță anunță că a început lucrările de refacere a Planșeului Unirii: „Unele zone din Planșeul podului peste Dâmbovița sunt pericol public întrucât cedarea lor poate duce la pierderi de vieți omenești„

Daniel Băluță anunță că a început lucrările de refacere a Planșeului Unirii: „Unele zone din Planșeul podului peste Dâmbovița sunt pericol public întrucât cedarea lor poate duce la pierderi de vieți omenești„
Foto: captură video B1 TV

Primarul Daniel Băluță a anunțat că de luni au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii. Între timp, Primăria Capitalei reacționează și spune că va demonta gardurile amplasate ilegal de edilul de sector. Primăria Capitalei a anunțat că primarul Nicușor Dan participă la ora 12:30 la acțiunea Poliției Locale a Municipiului București „de demontare a gardurilor amplasate ilegal de Primăria Sectorului 4 în zona Parcului Unirii”.

Primăria Sectorului 3 a emis o autorizație de construire de urgență

În urmă cu câteva zile, primarul Băluță anunța că renunță la lucrare, deoarece Primăria Capitalei nu i-a dat autorizație în regim de urgență pentru începerea lucrărilor.

Potrivit surselor HotNews.ro, autorizația de construire ar fi fost emisă de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță. Motivele pentru această decizie au fost prezentate de Daniel Băluță în conferința de presă.

„Sunt trei motive esențiale. Primul și cel mai important motiv: este un pericol public. Vă pun la dispoziție documnetul rezultat din expertiza Universității Tehnice de Construcții București și a expertului desemnat care a făcut în acest timp suma expertizelor necesare pentru a face această documentație și pentru a alege soluția tehnică optimă pentru a pune în siguranță centrul Bucureștiului.

Îmi permit să vă spun care este concluzia: Cu certitudine, unele zone din Planșeul podului peste Dâmbovița, se constituie în ceea ce se poate numi pericol public întrucât cedarea lor poate duce la pierderi de vieți omenești.

Definirea exactă a acestora nu se poate face decât după identificarea imaginilor fotografice, lucru destul de dificil de realizat în contextul accesului în zonă, însă se poate afirma totuși că zona critică se află în apropiere de intersecția cu Pasajul subteran Unirii, acolo unde s-au evidențiat două fundații care prezintă toate caracteristicile unor ruperi de material în această zona care se află sub o zonă intens circulată, cedarea completă a acestor fundații va antrena colapsul structurii în zona respectivă spre deosebire de celelalte zone”, a declarat Daniel Bănuță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`