Daniel Băluță: Am accesat 1,6 miliarde de lei din PNRR, inclusiv pentru renovarea și extinderea unităților școlare. Ne vom așteptam pe termen mediu și lung la mai mulți elevi în Sectorul 4 (VIDEO)

Daniel Băluță: Am accesat 1,6 miliarde de lei din PNRR, inclusiv pentru renovarea și extinderea unităților școlare. Ne vom așteptam pe termen mediu și lung la mai mulți elevi în Sectorul 4 (VIDEO)
Foto: Facebook @ Daniel Băluță

Primăria Sectorului 4 a accesat 1,6 miliarde de lei din PNRR, inclusiv pentru partea de renovare și extindere a unităților școlare, a declarat primarul Daniel Băluță, miercuri, în marja deschiderii noii unități de pompieri ISU Perșani.

Daniel Băluță, despre situația școlilor din Sectorul 4

Întrebat ce are în plan pentru a rezolva situația școlilor în care elevii învață în trei schimburi, edilul a afirmat: Primul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a accesa bani din PNRR. Vestea bună este că am accesat 1,6 miliarde lei. În această sumă este inclusă partea de renovare, respectiv extindere a unităților școlare”.

„De aceea, așa cum în ultimii șapte ani, am acționat în continuu pentru extinderea capacităților, pentru scoaterea tuturor clădirilor din risc seismic, pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, cu certitudine vom adapta modificărilor legislative din acest an, care au impus un număr mai mic de elevi în fiecare clasă, astfel încât în cel mai scurt timp infrastructura școlară din Sectorul 4 să poată să fie în concordanță cu numărul de elevi, pentru că, este o realitate, ne vom aștepta pe termen mediu și lung la mai mulți elevi în Sectorul 4”, a continuat Daniel Băluță.

„Cu certitudine, în unitățile școlare în care ei învață în trei schimburi, astăzi, și vorbim de două unități școlare care sunt în această situație, ei vor continua să învețe în această formulă. Pentru că până în anul 2026, nu numai pentru elevii din aceste școli, ci și pentru elevii din celelalte unități școlare, vor urma etape de renovare, respectiv extindere. Toate unitățile școlare aflate în această situație sunt în planul nostru”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`