Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: „Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capul locului”

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii: „Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capul locului”
Sursa foto: Captura B1 TV

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a declarat, luni, că scopul noii legislații nu e de a crește toate pensiile, ci de a fi eliminate inechitățile din sistem.

Baciu s-a arătat nemulțumit de faptul că în spațiul public se vorbește despre cele 700.000 de pensii care nu cresc, dar nu se vorbește și despre cele 3,8 milioane care vor fi majorate:„ S-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi”.

Daniel Baciu: Noua Lege a pensiilor e menită să elimine inechitățile din sistem

„Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capul locului, noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile”, a explicat Daniel Baciu, pentru Digi24.

El a precizat apoi că „aceşti 700.000 sunt cu pensii mari, pentru că au avut avantaje şi beneficii în timpul pensionării, nu sunt defavorizaţi”, iar cei cărora le cresc pensiile „nici acum nu îi vor ajunge din urmă pe cei 700.000”.

Daniel Baciu: Noua Lege a pensiilor încurajează prelungirea vieţii active

Șeful Casei de Pensii a mai susținut că indemnizaţia socială prevăzută de lege este de 1.281 lei, iar „după recalculare, această persoană va primi în continuare această indemnizaţie. Această lege încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active. Cei care au muncit vor fi recompensaţi”.

Totodată, Baciu a afirmat că există posibilitatea ca „0,1% din deciziile emise să aibă un calcul poate un pic eronat cu privire la stagiul de cotizare” și că „orice decizie contestată suportă o revizie, dacă într-adevăr au fost niște mici scăpări”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)