Dăncilă l-a eliberat din funcţie pe agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, un apropiat al lui Liviu Dragnea

Dăncilă l-a eliberat din funcţie pe agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, un apropiat al lui Liviu Dragnea

Încăun personaj apropiat lui Liviu Dragnea ‘dispare’ din Guvern. Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Decizia a fost publicată, miercuri, 21 august, în Monitorul Oficial.

ULTIMA ORĂ! „ALEXANDRA MĂCEȘANU TRĂIEȘTE. PROBELE VOR TRIMITE ANUMITE PERSOANE LA PUȘCĂRIE”. ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA TINEREI (GALERIE FOTO)

Demisia vine în contextul în care acesta ar fi primit din parteaCEDOo scrisoare „foarte dură”, pentru că a pus în discuție credibilitatea Curții și a judecătorilor acestora, după ce ar fi cerut recuzarea Iuliei Motoc, conform surselor menționate.

Totodată, Viorel Mocanu este considerat responsabil pentru afectarea relației Guvernului României cuCEDO.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

Demisia lui Mocanu vine după ce acesta a apucat să transmită observații critice în dosarul Kovesi vs. România, transmite sursa citată.

Viorel Mocanu s-a făcut remarcat după ce,proaspăt numit agent guvernamental al Românieiîn februarie 2019, a schimbat linia de apărare a României în procesul deschis deLiviu DragnealaCEDO, cerând aplicarea precedentului invocat chiar de avocatul lui Dragnea, practic ajungând să pledea cauza fostului președinte PSD în locul celei a statului.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Mai exact, imediat ce a fost pus în funcția în care reprezintă statul român în procesele de laCEDO, Mocanu a transmis Curții 7 pagini de observații, plus anexe, în care nu doar că nu combate afirmațiile „adversarului” său, avocatul luiLiviu Dragnea, dar le și susține.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`