Dan Voiculescu şi-a etalat impozitele pe care le-au plătit firmele fondate de el într-un răspuns dat pe blogul său, jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei care l-au acuzat că se îmbogăteşte de pe urma statului. Jurnaliştii nu au întârziat nici ei cu o nouă replică. Volumul taxelor achitate arată că afacerile familiei Voiculescu înfloresc an de an, spun ei.
Jurnaliştii de la „Evenimentul Zilei” acuzau faptul că firmele din grupul controlat de familia Voiculescu fac afaceri bănoase tocmai cu statul pe care îl acuză că este tâlhar sau discriminatoriu. În articolul postat pe blogul său, senatorul afirmă însă cu tărie că firmele familiei sale plătesc impozitele la buget. Sume care depăşesc 60 de milioane plătite la stat.
„În 2010 şi 2011, firmele pe care le-am fondat au plătit la stat – statul tâlhar, administrat de regimul Băsescu – peste 60 de milioane de euro. Nu sunt poveşti, sunt date contabile, care pot fi verificate. Şi, foarte probabil, cu contribuţiile din acest an, suma va ajunge la 100 de milioane de euro – bani care au intrat în bugetul public, din care se plătesc inclusiv salarii pentru preşedinte, miniştri etc.”, arată Dan Voiculescu in articolul postat pe blogul sau.
Jurnalistii de la „Evenimentul Zilei” iau replica lui Dan Voiculescu ca o întărire la acuzele aduse. Plata impozitelor nu este nimic altceva decât respectarea obligaţiilor pe care le au firmele sale faţă de bugetul statului, taxe și impozite care apar în mod normal la afacerile firmelor sale care funcționează perfect. Omul de afaceri plusează în apărarea sa spunând că a plătit corect către stat tot ceea ce avea de plătit si chiar nu a avut niciun avantaj de la statul-clientelar. Însă Voiculescu nu a negat în niciun fel declaraţia lui Berceanu cum că ar fi câştigat bani luând curentul de la Hidroelectrica şi vânzându-l la Metrorex. Şi nici nu a negat că ar fi avut contracte preferenţiale, tot pe energie, de la Rovinari.
Totodată, mai scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei, în ultimii ani, firmele lui Dan Voiculescu au avut parte de clemenţă din partea mai multor instituţii publice, și chiar ajutoare mari de la stat. De exemplu Societatea „Antena 1” a obţinut în 2004, eşalonarea datoriilor restante la plată la bugetul de stat al României, in valoare de peste 5 milioane de lei. Pe lângă eşalonare, SC „Antena 1” SA a mai fost scutită si de plata a încă aproximativ 3,8 milioane de lei majorări de întârziere.