Dan Voiculescu a pierdut procesul în care a contestat raportul Inspecţiei Judiciare din CSM. Curtea de Apel București a stabilit joi, că cei doi judecători, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, care au soluţionat dosarul în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare au fost repartizaţi corect în completul care a dat sentinţa definitivă.
Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
„Respinge ca inadmisibilă acţiunea formulată de reclamantul Voiculescu Dan în contradictoriu cu pârâta Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”, au decis judecătorii.
În contestația înregistrată în 26 august 2014 la Curtea de Apel Bucureşti, avocații lui Voiculescu reclamau faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect.
„În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instanţelor şi Hotărârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers”, potrivit CSM, citat de Mediafax.
Motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective, mai precizează CSM.
Este vorba despre suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător a lui Stan Mustată, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv înlocuitorul judecătorului suspendat Stan Mustaţă.
Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la închisoare în 8 august 2014 în dosarul privatizării ICA. În același dosar, au fost condamnați și Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.