Dan Vîlceanu, despre patronul pensiunii Ferma Dacilor: „Este clar că avea anumite conexiuni”

Dan Vîlceanu, despre patronul pensiunii Ferma Dacilor: Este clar că avea anumite conexiuni
Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru de Finanțe Dan Vîlceanu a declarat vineri seara în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat că este posibil ca patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, să nu fie străin de conexiunile pe care le avea cu autoritățile care i-au permis să continue afacerea în ciuda neregulilor care au dus la incendiul tragic:

“Este clar că avea anumite conexiuni. Reiese și dintr-un dosar deschis de DNA, tocmai legat de situația domnului Dinicu sau ce se întâmpla acolo și modul cum își primeau portbagajele cei care lucrau la ISU. Problema din punctul meu de vedere apare acum pentru că acest dosar a fost închis de DNA , iar după ce s-a întâmplat nenorocirea DNA l-a redeschis și l-a și arestat. Eu cred că acum arestarea are legătură cu dovezi noi pe care DNA le are în acest caz absolut nefericit, altfel înseamnă că avem de-a face cu justiția televizată, asta nu e bine”.

În ceea ce privește valul controalelor efectuate de ISU la pensiuni după tragedia de la Ferma Dacilor, Dan Vîlceanu susține că s-au mai văzut astfeld e acțiuni și în cazul ororilor de la azilele pentru bătrâni:

“Ce se întâmplă acum se întâmplă exact ca în cazul azilelor groazei. Vă aduceți aminte că și atunci au făcut controale peste tot și după ce au făcut controale am aflat cu toții că în Târgu Mureș la vreo 3-4 zile diferență, după ce au făcut controalele existau în continuare situații de felul ăsta și au demis prefectul atunci.

Au găsit vinovat un prefect pentru că controlul decis de Ciolacu nu și-a făcut treaba. Acum fac exact același lucru. Este doar un praf în ochi, o ceață pe care o aruncă și spun, noi instituțiile ne facem datoria, închidem pe toți. O să vedeți buletine informative: am închis mii de agenți economici, i-am rupt, de acum încolo nu mai are ce să se întâmple. Se va întâmpla la fel pentru că cei care trebuie să funcționeze și care contribuie la instituțiile care îi lasă să funcționeze vor funcționa în continuare. Amărâții plătesc, pe ei îi închid pentru că nu au pe nimeni.

De aia s-au dus pe Valea Prahovei sau în alte stațiuni mari pentru că acolo dau de niște oameni bine înfipți în autoritățile din România”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)