Dan Cristian Popescu (PSD), despre limitarea plăților cash: Pare că ar fi șanse mari să se renunțe la această măsură (VIDEO)

Dan Cristian Popescu (PSD), despre limitarea plăților cash: Pare că ar fi șanse mari să se renunțe la această măsură (VIDEO)
Foto: Facebook @ Dan Cristian Popescu

Deputatul PSD, Dan Cristian Popescu, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, unde a vorbit despre măsura privind limitarea plăților cash. Popescu a spus că ar fi șanse mari să se renunțe la această măsură care e acum, și să se revină la pragul de 10.000 de lei.

„Pare că ar fi șanse mari să se renunțe la această măsură.

Pe mine nu mă afectează foarte mult, nu fac așa plăți în numerar, dar, într-adevăr, și 5.000 de lei nu e un prag atât de jos.

Dar, în momentul când o parte din societate este nemulțumită, cred că se poate discuta să se rămână la pragul de 10.000 de lei. Acum, premierul ne-a zis public, am auzit și eu, că a fost o propunere venită de la ANAF, de la specialiștii de acolo, care au considerat că așa se reduce cumva evaziunea.

Nici eu n-am văzut logic, o legătură cum reduci evaziunea, pentru că plățile către companii cumva trebuie înregistrate în contabilitate.

Nu avem atât de bine introdusă această bancarizare în România, adică sunt zone slab bancarizate. Eu aș fi curios, dacă specialiștii de la ANAF, care au venit cu această măsură, care poate fi utilă, nu știu, să ne explice de ce e atât de importantă.

Încă nu sunt convins că nu este utilă, dânșii și a trebuit să ne explice mai bine, de ce este utilă, dar eu, așa la logică, cât mă pricep eu ca matematician, cred că cumva nu cel care face plata face evaziunea, ci cel care nu a înregistrat acea plată în contabilitate, face evaziunea.

Cei de la ANAF se ocupă de reducerea evaziunii sau stârpirea evaziunii, dacă s-ar putea, și tot dânșii au propus un set de măsuri. Toată lumea a avut tendința să îi creadă, că dacă ei se ocupă de lupta cu evaziunea și tot ei propun asta, poate că are vreo legătură.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`