Dan Andronic susține că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane de la întâlnirea de la locuința lui Gabriel Oprea (VIDEO)

Dan Andronic susține că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane de la întâlnirea de la locuința lui Gabriel Oprea (VIDEO)

Dan Andronic a fost audiat joi atât la DNA, cât și la Parchetul General. Acesta a declarat că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane care au participat în decembrie 2009 la întâlnirea de la locuința fostului vicepremier Gabriel Oprea.

"Am încercat să fiu cât mai exact, cât mai precis, legat de împrejurări și persoane și de alte lucruri pe care le cunosc”, a declarat Andronic, la ieșirea de la PG.

Întrebat de jurnaliști câte persoane a nominalizat în fața procurorilor, Andronic a răspuns că între 9 și 12, persoane ce aveau funcții importante în statul român, ”cu două excepții”. El a precizat că nu vrea să vorbească despre ele în fața presei.

Răspunzând unei alte întrebări, Dan Andronic a precizat că el nu a spus în niciun moment ca acea întâlnire ar fi reprezentat o tentativă de fraudare a votului din 2009. "Nu este treaba mea să judec acest lucru" a mai spus Andronic, citat de Agerpres.

Parchetul General a pornit o anchetă penală în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic despre înâlniri private pe care le aveau mai multe personaje de la vârful unor instituții cheie din România. O astfel de întâlnire a avut loc chiar în noaptea turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2009, această întâlnire având loc la Gabriel Oprea și la care au participat și Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi sau George Maior.

Dan Andronic a fost audiat joi atât la DNA, cât și la Parchetul General

#DIRECT_ONE_dvtvbg#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`