O fetiță din Dâmbovița a murit după ce a luat o pastilă pentru dureri de cap (VIDEO)
Sfârşit tragic pentru o fetiţă de 10 ani din Dâmboviţa. Copila a murit la scurt timp după ce a luat o pastilă pentru dureri de cap. Ea s-a plâns părinţilor că nu se simte bine, iar mama sa i-a dat un analgezic. După ce a luat tableta, copila s-a prăbuşit la pământ. Medicii chemaţi prin apelul de urgenţă 112 au resuscitat-o ore în şir, însă fără succes. Poliţia a deschis o anchetă pentru moarte suspectă, informează B1 TV.
Tragedia fără margini a avut loc miercuri, în comuna Crângurile, din județul Dâmbovița. Fetița de 10 ani s-a plâns părinților că o doare capul, motiv pentru care a luat o pastilă care să diminueze durerea. După aproximativ 25 de minute, părinții au găsit-o pe fetiță prăbușită în casă și inconștientă. Speriați au sunat imediat la 112.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Din primele verificări, aceasta nu prezenta urme vizibile de violenţă. Totodată, pe timpul zilei, pe fondul unor dureri de cap, minora ar fi ingerat un analgezic. Ulterior, după circa 25 de minute, părinţii au găsit-o inconştientă şi au solicitat sprijinul ambulanţei, fetiţa fiind transportată la Spitalul Orăşenesc Găeşti”, a transmis IPJ Dâmbovița.
La spital, medicii au descoperit că fetița era în stop cardio-respirator, așa că au resuscitat-o mai bine de două ore, însă eforturile au fost în zadar. Fetiţa de 10 ani a murit. Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă și urmează ca medicii legiști să stabilească cauza exactă a morții copilei.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal. Cinci, dintre cele mai folosite analgezice la nivel mondial, cresc riscul unui atac de cord chiar şi cu 100 %.
Potrivit cercetării, calmante precum ibuprofen, naproxen sau diclofenac, luate în doză mare, chiar şi pentru perioada scurte de timp, de exemplu o săptămână, pot avea, în cazuri izolate, efecte secundare care duc la deficiențe în funcționarea inimii. Mai exact, din cei aproape jumătate de milion de oameni care au reprezentat caz de studiu, peste 66.000 au suferit un infarct în timp ce foloseau unul dintre cele cinci tipuri de analgezice.