Condamnat la opt ani de închisoare, Darius Vâlcov îşi vede liniştit de treabă: Motivarea deciziei nu e gata la aproape un an de la hotărârea instanței (VIDEO)

Condamnat la opt ani de închisoare, Darius Vâlcov îşi vede liniştit de treabă: Motivarea deciziei nu e gata la aproape un an de la hotărârea instanței (VIDEO)

Omul de încredere al Vioricăi Dăncilă este ţinut pe palme de justiţia românească. Nici până acum motivarea sentinţei dată de magistraţi în cazul lui Darius Vâlcov nu a fost dată. Asta deşi a trecut aproape un an de când consilierul premierului a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru corupţie, informează B1 TV. În absenţa motivării însă, nu se poate stabili termen pentru judecarea apelului, aşa că Vâlcov îşi vede liniştit de treabă.

Zece luni au trecut de când Darius Vâlcov a fost condamnat, iar de atunci toată lumea aşteaptă motivarea. Mai puţin consilierul premierului care nu are niciun motiv să se grăbească. Pentru că e greu de crezut că în urma apelului depus de fostul ministru, cei opt ani primiţi în prima instanţă, să se transforme într-o decizie favorabilă lui Vâlcov.

Iar magistraţii par să ţină cu Darius Vâlcov. Deşi şefa Curţii Supreme a cerut tuturor judecătorilor să dea motivările deciziilor luate în acest an până la începutul lui septembrie, magistraţii din completul de trei care l-a condamnat pe consilierul premierului au ignorat-o pe Cristina Tarcea. Aşa că e linişte deplină peste procesul lui Vâlcov.

Nu mai vorbim de faptul că legea obligă magistraţii să publice motivările în termen de cel mult 30 de zile de la luarea unei decizii. Asta din cauza numărului mare de dosare pe care le au în lucru, spun magistraţii.

Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului economic PSD și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat pe 8 februarie de Înalta Curte la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Fostul ministru al Economiei a primit o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, însă sentinţele au fost contopite.

De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului instituit în acest dosar pe mai multe bunuri și conturi ale actualului consilier al premierului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`