Cutremurul din 4 decembrie 2023 crește preocupările privind riscul unui mare seism în România: ce ne așteaptă în viitor? Un specialist INFP a clarificat totul

Cutremurul din 4 decembrie 2023 crește preocupările privind riscul unui mare seism în România: ce ne așteaptă în viitor? Un specialist INFP a clarificat totul
Inquam Photos / Octav Ganea

În cursul nopții de duminică spre luni, un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea-Buzău din România, la o adâncime de 132,5 km. Cutremurul, înregistrat la ora 00:05, a avut intensitatea IV și s-a simțit în apropierea orașelor Buzău, Focșani, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești.

Ce probabilitate există pentru producerea unui cutremur major în România?

Cu toate acestea, ce probabilitate există pentru producerea unui cutremur major în România după evenimentul seismic din 4 decembrie 2023? Un expert INFP a făcut câteva precizări. Seismul a avut repercusiuni și în București, cu precădere în rândul locuitorilor de la etajele superioare ale clădirilor. Nu au fost înregistrate daune semnificative, scrie Cancan.ro.

Specialistul INFP a afirmat că nu există o metodă precisă de a anticipa magnitudinea unui viitor cutremur și că nu există motive suplimentare de îngrijorare în prezent. A subliniat că românii nu ar trebui să intre în panică în timpul unui cutremur, ci să recurgă la metode de prevenție.

Un specialist INFP a făcut câteva precizări

„Cutremurele acestea fac parte din seismicitatea de fond a zonei Vrancea, nu au nimic extraordinar în ele, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, nici ca formă de manifestare. Deci nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme.

În acest moment nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în asemenea situații”, a afirmat Mihai Diaconescu, specialist INFP, conform Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`