Cutremur cu magnitudinea de 3,6 în România. Uite unde s-a resimțit

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 în România. Uite unde s-a resimțit

Un cutremur cumagnitudinea de3.6, s-a produs miercuri,la ora19:29:49,în zona seismică Vrancea, Buzău, laadâncimea de 93km,potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a resimțitîn apropierea următoarelor oraşe:3km E de Brasov, 80km NE de Ploiesti, 112km S de Bacau, 128km V de Braila, 128km V de Galati, 133km N de Bucuresti, 148km NE de Pitesti, 178km E de Sibiu, 195km SV de Iasi, 198km N de Ruse

UPDATE, 7 mai, ora 00.10: Un al doilea seism cu magnitudinea 3,7 a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Acesta s-a produs a ora 21.10, la o adâncime de 141 km, scrie infp.ro.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 83km NE de Ploiesti, 110km S de Bacau, 122km V de Braila, 122km V de Galati, 135km N de Bucuresti, 154km NE de Pitesti, 184km E de Sibiu, 191km SV de Iasi, 200km N de Ruse

Ultimul seism s-a produs duminică, totîn Buzău

Mișcarea a înregistrat3 grade magnitudine pe scara Richter, la ora 3:58, în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 94 de kilometri și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 76 kilometri est de Braşov, 85 km nord-est de Ploieşti, 109 km sud de Bacău, 115 km vest de Galaţi, 115 km vest de Brăila, 136 km nord de Bucureşti, 159 km nord-est de Pitești, 189 km sud-vest de Iasi, 191 km est de Sibiu, 200 km nord de Ruse.

Cel mai puternic seism din 2020 a avut loc în aprilie

Cel mai violent cutremur de anul acesta a avut locîn dimineața zilei de 25 aprilie. Seismul cu magnitudinea de 5 s-a produs la ora01:04, în zona seismică Vrancea, Galați, la adâncimea de 22 de km. În aceea noapte s-a mai produs încă un seism,la ora03:07, în zona Crișana Bihor, carea avut magnitudinea de 2, 7, la o adâncime de 5 km.

În luna aprilie,INFPa raportat15 cutremure pe teritoriul țării noastre, plus încă alte două în Marea Neagră.

Seismele au avut magnitudini cuprinse între 2 și 3, deci moderate. De altfel, seismologii spun că este bine să se producă seisme mici pentru că nu se acumulează multă energie care să refuleze într-un cutremur major.

Ce trebuie să facem în caz de cutremur?

Cel mai important lucru este să ne pătrăm calmul și să îiliniştimşi pe cei mai vulnerabili, cum sunt copiii și bătrânii și să îi punem la adăpost dacă este posibil. De obicei, cutremurele durează doar câteva secunde, chiar dacă această perioadă poate fi intensă.

Liniile telefonice trebuie să rămână disponibile pentru apeluri la salvare, pompieri, deci nu faceți apeluri telefonice care nu reprezintă o urgență.

Specialistii ne recomandă să rămânem în locuință sau în încăperea în care ne află, în caz de cutremur.Totuși, trebuie să rămânemdeparte de ferestre care se pot sparge. Cel mai sgur loc este sub o grindă, toc de uşă, sub un birou sau masă, carepot feri de unele obiecte care ar putea să cadă sau să se desprindă în timpul seismului.

Totodată, vă puteţi proteja rămânând întinscu faţa în jos și cu palmele împreunate pentru a vă protejacapul, ceafa, la podea lângă un perete.

Este complet interzis ieșirea din încăperea pe uşă, aruncarea de la ferestrele etajelorsuperioare. Scările trebuie evitate, ca și lifturile.Dacă este posibil, deschideţi uşa de la ieșire, pentrua preveni blocarea acesteia, în vederea evacuării după terminarea mişcării seismice.

În cazul în care aveți posibilitatea, închideți sursele de foccât puteți mai repede,pentru a preveni un incendiu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`