Ioan Becali a atacat decizia de condamnare din dosarul transferurilor de jucători printr-un „apel deghizat”, nu a făcut o contestaţie în anulare, aşa cum a fost înregistrat la instanţă, arată Curtea de Apel București.
Motivarea deciziei de respingere arată ca inadmisibilă această cale de atac.
„În ipoteza în care cauza prezumată de încetare a procesului penal a făcut obiectul unei evaluări nemijlocite a instanţei, care a statuat neechivoc asupra inaplicabilităţii sale şi a dispus condamnarea inculpatului, hotărârea se bucură pe deplin de autoritate de lucru judecat, iar argumentele instanţei nu mai pot fi repuse în discuţie. Într-o atare situaţie, contestarea hotărârii tinde nu la înlăturarea viciului de procedură derivat din omisiunea de a examina incidenţa unui impediment procedural, ci la reevaluarea în substanţă a fundamentului faptic şi juridic al soluţiei în sine (error in judicando), pe calea unui apel deghizat”, arată instanţa în motivarea deciziei de respingere ca inadmisibilă a contestaţiei în anulare formulată de Ioan Becali, citată de Mediafax.
Judecătorul de caz arată, în documentul citat, că Ioan Becali şi-a bazat cererea de anulare a deciziei de condamnare la şase ani şi patru luni de închisoare pe faptul că bugetul statului nu a fost prejudiciat, dar şi pe faptul că aceleaşi sume de bani nu pot constitui, pe de o parte, produsul infracţiunilor de înşelăciune săvârşite în dauna FC Dinamo, iar, pe de altă parte, obiectul infracţiunii de evaziune fiscală.
Contestaţia în anulare depusă de Ioan Becali a fost respinsă ca inadmisibilă, în 11 aprilie, de Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea fiind definitivă.
Contestaţii în anulare la Curtea de Apel au depus şi Mihai Stoica, Cristian Borcea şi Victor Becali.