Curtea de Apel Bucureşti, despre acuzaţia de viol adusă lui Andrew Tate: Se impune administrarea de probe suplimentare
Judecătorii au explicat de ce frații Tate trebuie să stea în continuare în arest. Pe de altă parte aceștia consideră că nu există probe suficiente care să susţină acuzaţia de viol la adresa lui Andrew Tate.
Cum justifică magistrații decizia
„Deși numitele … și …G., atât în declarațiile date în fața organelor de urmărire penală, în calitate de martore cât și prin declarațiile autentificate date în fața notarului și depuse de apărare la dosarul cauzei, au negat orice formă de exploatare din partea celor patru inculpați, completul colegial de drepturi și libertăți apreciază că aceste declarații nu reflectă realitatea, cunoscut fiind că, în cazul metodei de recrutare „lover boy” sau „prin îndrăgostire”, victimele traficului de persoane nu recunosc întotdeauna faptul că au fost aservite și exploatate și nu cooperează cu organele judiciare, acreditând ideea că aceste activități le-au practicat în mod benevol”, susțin magistrații potrivit antena3.ro.
Anchetatorii trebuie să vină cu dovezi suplimentare pentru a susține acuzația de viol:
„În ceea ce privește infracțiunile de viol reținute în sarcina inculpatului T.A.E., în acord cu judecătorul de la instanța de fond și completul colegial de drepturi și libertăți consideră că se impune administrarea de probe suplimentare, care să coroboreze declarațiile persoanei vătămate și să lămurească situația de fapt”, arată judecătorii.
Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor patru inculpaţi din dosarul Tate.
Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor patru
Încheierea şedinţei Curţii de Apel Bucureşti a reliefat faptul că cele două complice ale fraţilor Tate au spart conturile de pe reţelele de socializare ale altei fete, care a renunţat la a munci pentru cei patru, imagini compromiţătoare cu aceasta fiind postate în mediul online.
„Persoana vătămată …………. şi-a continuat activitatea, după un program foarte strict (aceasta trebuia să stea timp de 12 ore live pe Tik Tok cu o pauză de doar 5 minute), inculpatele …. şi …. impunându-i să facă minim 10.000 euro/lună de pe Tik Tok şi ameninţând-o, totodată, că o vor bate dacă nu îşi face treaba. Din declaraţia persoanei vătămate …………. reiese că acesteia îi era teamă să renunţe, pentru ca inculpatele …….. şi …. să nu procedeze cum au procedat în cazul C. (persoana vătămată P C- n.n.) respectiv să-i spargă conturile şi să posteze poze sau video indecente cu aceasta”, se arată în documentele Curţii de Apel Bucureşti.
Anchetatorii susțin că fetele erau obligate să stea şi 12 ore live pe TikTok, cu pauză de cinci minute; era necesar să adune peste 1000 de urmăritori, dar şi să producă materiale foto şi video pentru platforma Only Fans.