Cursul de limbă, cultură și civilizație românească va fi predat și în școlile din Belgia

Cursul de limbă, cultură și civilizație românească va fi predat și în școlile din Belgia
Sursa foto: Facebook / Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) va fi predat în școlile din Belgia, unde studiază copii de origine română. Această extindere a cursului se realizează printr-un parteneriat cu Guvernul Comunității franceze din Belgia și face parte din Programul de Deschidere către Limbi și Culturi pentru perioada 2023-2028, relatează Digi24.ro.

Cursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească se va preda şi în școlile din Belgia

Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) se va putea desfășura în unitățile de învățământ din Comunitatea franceză din Belgia, în care studiază copii de origine română.

Acest curs este adresat preșcolarilor și elevilor din clasele I-XII și este oferit gratuit, la cererea părinților copiilor interesați. Proiectul include și cursuri de deschidere către interculturalitate, care se desfășoară cu toți elevii din clasă și sunt susținute de profesorul român în parteneriat cu profesorul titular.

„Încă un pas spre extinderea Cursului de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), în unități de învățământ din străinătate: am semnat, astăzi, alături de Ministrul-Președinte, domnul Pierre-Yves Jeholet, și de Ministrul Educației, doamna Caroline Désir, reprezentanți ai Guvernului Comunității franceze din Belgia, Carta de parteneriat între Ministerul Educației – România și Guvernul Comunității franceze din Belgia privind implementarea Programului de Deschidere către Limbi și Culturi, pentru perioada 2023-2028.”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

Ministrul Educației, Ligia Deca, dorește să continue seria tratatelor bilaterale pentru a extinde Cursul de limbă, cultură și civilizație românească în cât mai multe unități de învățământ din străinătate, astfel încât copiii români să-și păstreze legătura cu rădăcinile lor și să se simtă aproape de țara lor de origine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`