Sute de români au rămas fără vacanță. Numeroase curse aeriene din România au fost anulate. Lista țărilor spre care nu se mai zboară (VIDEO)

Sute de români au rămas fără vacanță. Numeroase curse aeriene din România au fost anulate. Lista țărilor spre care nu se mai zboară (VIDEO)
Foto: Pixabay

Sute de români au rămas cu biletele de avion cumpărate dar fără vacanță, după ce mai multe zboruri cătredestinații din Europa, Africa si Orientul Mijlociuau fost anulate, ca urmare aunei interdicții de zbor, emisă vineri seară, de autoritațile aerieneromâne.

Decizia a venit în urma prelungiriistăriide alertă cu încă o lunăîn România, dar și pentru căInstitutul Național de Sănătate Publică nu a mai actualizat lista cu zonele verzi, galbene și roșiide mai mult de 10 zile.

Interdicția de zbora fost transmisă prin intermediul unei notificări de tip NOTAM

Este dat un NOTAM (circulară de informare aeronautică – n.r.) dat de către ROMATSA în baza unui document al Consiliului Național pentru Situații de Urgență, care menționează că toate zborurile care nu sunt pe lista verde sunt suspendate, începând de azi (vineri, 17 iulie – n.r.). A fost dat aseară târziu. Ultima listă verde a fost emisă în 7 iulie. În seara aceasta (16 iulie – n.r.) a fost actualizat NOTAM-ul de la ROMATSA. Acesta blochează toate zborurile spre și din destinațiile aflate în țările care nu se regăsesc pe lista verde INSP România”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă pentru Libertatea.

Lista țările spre care au fost anulate curseleaeriene

  • Suedia (Wizz Air si Blue Air)
  • Portugalia (Wizz Air)
  • Moldova (Tarom)
  • Serbia (Air Serbia si Tarom)
  • Emiratele Arabe Unite (Fly Dubay, Wizz Air)
  • Qatar (Qatar Airways)
  • Egipt (Tarom)
  • Turcia
  • Rusia

Interdicția nu se aplică pentru zborurile de repatriere, umanitare, guvernamentale, militare sau cargo.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Românii rămân fără bani și fără vacanțe

Pasagerii care s-au trezit cu bilete cumpărate și în imposibiliatatea de a mai zbura, vor rămâne cel mai probabil fără vacanțe și fără bani.

”E încă un calvar, situația se schimbă din două în două săptămâni, turiștii trebuie să înțeleagă că nu au cum să primească banii înapoi, pentru că ar intra în faliment și agențiile. Se merge pe reprogramări. În general, știu că multe destinații lasă turiștii să se întoarcă, depinde de fiecare țară. Rămâne de studiat pentru fiecare destinație. Acum gândim etapizat, turiștii au ajuns să facă rezărvări din scurt, pentru că știi ce se va întâmpla mâine, dar nu peste trei săptămâni”, a mai declarat Traian Bădulescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`