Dosarul de şantaj în care apare şi numele lui Dan Voiculescu devine din ce în ce mai stufos. Mai multe firme au sesizat DNA sub pretextul că au fost şantajate de antenele lui Voiculescu.
Potrivit România Liberă, care citează surse judiciare, companiile respective erau obligate să încheie contracte de publicitate pentru a nu le fi terfelită imaginea pe posturile TV ale trustului condus de familia Voiculescu.
Scandalul în care este implicat trustul Intact a pornit de la denunţul administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Acesta a acuzat faptul că era ameninţat cu dezvăluiri compromiţătoare dacă nu semna un contract de 35 de milioane de euro în beneficiul Antena Group.
România Libera susţine însă că nu doar compania de cablu a fost şantajată de oamenii din trustul media condus de Dan Voiculescu. Mai multe firme au sesizat DNA în acest sens. Respectivele societăţi erau obligate să încheie contracte de publicitate. Dacă refuzau, imaginea lor urma să fie stricată de posturile TV ale trustului înfiinţat şi controlat din umbră de Dan Voiculescu, spun surse judiciare.
Nu se ştie încă despre ce companii este vorba, lucru ce este valabil şi în cazul martorilor care au dat declaraţii împotriva lui Dan Voiculescu. Jurnaliştii de la România Liberă au aflat că acestea sunt ţinute secrete în această fază a anchetei pentru a nu se face presiuni asupra lor. Aşa cum s-a întâmplat cu Ioan Bendei, administratorul RCS-RCS, primul care a făcut plângerea penală de şantaj şi s-a trezit, la rându-i, cu plângere penală de denunţare calomnioasă.
Un singul martor a povestit până acum cu lux de amănunte despre şantajul de la televiziunea lui Voiculescu. Acesta este Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, asociatul firmei cu care RCS&RDS a încheiat un contract de 3,5 milioane de euro, contract devenit subiectul şantajului. Pentru a pune presiune pe RCS-RDS, reprezentanţii televiziunii lui Voiculescu au făcut un sport publicitar, difuzat de peste 200 de ori la posturile trustului lui Voiculescu. În acest clip promoţional se vorbea despre o anchetă jurnalistică de amploare care ar fi descoperit o mită în fotbal de 3.500.000 de euro. Ancheta respectivă nu a fost însă publicată niciodată.