Cum vor putea românii să folosească voucherele de vacanță care urmează să expire. Explicațiile oferite de Agenția Națională a Agențiilor de Turism

Cum vor putea românii să folosească voucherele de vacanță care urmează să expire. Explicațiile oferite de Agenția Națională a Agențiilor de Turism
Sursa: Facebook/Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Voucherele de vacanță care sunt pe cale de expirare, vor putea fi utilizate în cadrul agențiilor de turism, deoarece acestea oferă mult mai multe opțiuni pentru beneficiari, conform anunțului făcut de Agenția Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

Ce oferte speciale au agențiile de turism prin programul „Înscrieri timpurii”

ANAT a transmis că agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță. În mod special, agențiile au oferte și reduceri în cadrul programului „Înscrieri timpurii”. Cei interesați pot beneficia de reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor, conform observatornews.ro. 

Programul „Înscrieri timpurii” presupune ca datele rezervării să nu poată fi modificate, însă există și opțiunea rezervărilor „flexibile”, care permite modificarea datei sejurului, cât și destinația aleasă, însă acest lucru este permis doar pe teritoriul României.

Începând cu februarie 2022, acestea sunt emise exclusiv pe card electronic, astfel că voucherele de vacanță pot fi folosite și pentru rezervări online în perioada lor de valabilitate.

Voucherele de vacanță au adus beneficii angajaților

Voucherele de vacanță reprezintă beneficii pentru angajați, dar în același timp au susținut și turismul intern. ANAT a arătat că extinderea acestui beneficiu și pentru angajații din sectorul privat reprezintă un avantaj.

Totuși, în acest an impozitarea voucherelor s-a dublat, iar angajații din sectorul public cu salarii peste 8.000 lei net au fost excluși de la dreptul de a primi vouchere de vacanță. Acest lucru a dus la reducerea numărului rezervărilor în țară.

În 2024, un voucher de vacanță este de 1.600 de lei pentru angajații din sectorul public, respectiv salarii minime brute pe economie pentru sectorul privat. Beneficiarii cheltuiesc în medie încă 1.000 de lei pe rezervare, peste valoarea tichetelor, plus alte sume pentru masă și activități la destinație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`