Cum va fi vremea vineri, 16 august. Cod roșu de caniculă în 7 județe

Cum va fi vremea vineri, 16 august. Cod roșu de caniculă în 7 județe
Foto: Pixabay

Vineri, 16 august, canicula persistă în România, fiind în vigoare un cod roșu valabil în 7 județe. Temperatura maximă va fi de 41 de grade.

Cod roșu de caniculă în 7 județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Mai exact, vineri, 16 august, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, valul de căldură va persista, astfel încât în centrul Crișanei, sud-vestul
Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Totodată, valul de căldură se va menține în nordul Crișanei, Maramureș, Moldova și local în Transilvania și Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade.    

Cum va fi vremea vineri, 16 august

În Dobrogea și Bărăgan atmosfera rămâne însorită și se face foarte cald după prânz. Temperaturile vor atinge 37 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei va fi soare în cea mai mare parte a zilei, însă în zonele mai înalte o să apară și câteva averse zgomotoase. Maxima atinge 36 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi vreme caniculară. Temperaturile vor atinge 36 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș va fi caniculă. Totodată, vor fi perioade însorite, dar și înnorări și ploi consistente, însoțite de tunete, fulgere și căderi de grindină. Maxima se apropie de 37 de grade.

În vestul țării căldura devine insuportabilă din cauza disconfortului termic accentuat. Temperaturile vor atinge 41 de grade.

În Transilvania va fi foarte cald. În prima parte a zilei, avem soare și vreme bună, dar mai târziu se adună norii și o să vină și pe aici averse zgomotoase. Maxima se apropie de 38 de grade.

În Oltenia va fi o zi fierbinte, cu soare dar și înnorări și câteva ploi zgomotoase pe la munte. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade.

În sudul României, atmosfera rămâne sufocantă. Temperaturile se apropie de 40 de grade.

Vremea în București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil ziua, dar va deveni mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`