Cum va fi vremea vineri, 02 august. Cod portocaliu de caniculă în 7 județe și București

Cum va fi vremea vineri, 02 august. Cod portocaliu de caniculă în 7 județe și București
Sursa Foto: Pixabay.com

Vineri, 02 august, canicula se intensifică, fiind emis Cod portocaliu pentru 7 județe și București. Temperatura maximă va fi de 39 de grade.

Cod portocaliu de caniculă în 7 județe și București

Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod galben și portocaliu de caniculă valabile vineri, 02 august.

Astfel, În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Totodată, în Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade.

Cum va fi vremea vineri, 02 august

În Dobrogea și Bărăgan va fi o zi cu soare și o amiază toridă. Temperaturile vor atinge 38 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei se intensifică valul de căldură. Maxima se apropie de 37 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi o zi frumoasă și călduroasă.

În nordul Transilvaniei și Maramureș vor fi multe perioade cu soare, dar și ceva înnorări mai spre seară și la noapte, când apar și câteva averse. Maxima se apropie de 36 de grade.

În vestul țării se face foarte cald , iar indicele temperatură-umezeală, depășește pragul critic de 80 de unități.

În Transilvania, amiaza ne aduce vreme frumoasă și temperaturi în creștere fata de ziua anterioară. Maxima se apropie de 35 de grade.

În Oltenia va fi o zi fierbinte și soare. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade.

În sudul României, indicele de confort termic, ajunge la valori extreme, iar căldura va fi foarte greu de suportat. Temperaturile se apropie de 39 de grade.

Vremea în București

Canicula se va menține, iar disconfortul termic va continua să crească, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)