Cum va fi vremea sâmbătă, 17 august 2024. Unde se vor înregistra temperaturi de până la 39 de grade

Cum va fi vremea sâmbătă, 17 august 2024. Unde se vor înregistra temperaturi de până la 39 de grade
Image by Joe from Pixabay

Valul de căldură peristă în România și sâmbătă, 17 august. La malul mării temperaturile vor fi sub 30 de grade, în timp ce în vestul și în sudul țării vor fi 39 de grade.

Vremea sâmbătă, 17 august 2024

Dobrogea și Bărăgan: Se anunță cer sesin și o căldură sufocantă. Se vor atinge 37 de grade la umbră și se va resimți disconfortul termic.

Moldova sudică și nordul Munteniei: Temperaturile vor atinge 36 de grade, iar aerul devine greu de respirat. După ora 12, apar câteva averse, pe spații mici.

Jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina: În prima parte a zilei va fi caniculă, însă în cea de-a doua parte a zilei, norii se vor înmulți și vor fi mai multe reprize de ploaie cu tunete, fulgere, grindină și vijelii.

Nordul Transilvaniei și Maramureș: Pe la Satu Mare se vor înregistra 35 de grade, iar după-amiază pot apărea averse.

Transilvania: Temperaturile vor atinge cel mult 37 de grarde în vestul provinciei, iar după prânz, la munte, se vor aduna norii și vor exista averse zgomotase.

Oltenia: Temperaturile ajung la 39 sau chiar 40 de grade. Indicele temperatură-umezeală, depășește pragul critic de 80 de unități. În a doua parte a zilei va ploua, scrie stirileprotv.ro.

Vremea în București

Capitala se va confrunta cu încă o zi de foc. Temperaturile vor atinge pragul critic de 39 de grade, iar aerul va deveni greu de respirat. Se anunță încă o noapte tropicală, cu cer senin și 21 de grade spre dimineață.

La munte va ploua, deși ziua începe cu soare. Se vor strânge cantități mari de apă, iar pe alocuri va fi grindină.

În stațiunile de la malul mării vor fi cel mult 31 de grade, iar apa mării va avea 27 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`