Cum va fi vremea miercuri, 28 august. Mare parte a României, acaparată de ploi

Cum va fi vremea miercuri, 28 august. Mare parte a României, acaparată de ploi
Sursa Foto: Freepik

Miercuri, 28 august, canicula persistă vest, însă mare parte a țării este acaparată de ploi. Temperatura maximă va fi de 35 de grade.

Cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit Codul galben de caniculă. Astfel, acesta va fi valabil și miercuri, 28 august.

Valul de căldură va persista în nordul Banatului și în Crișana, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade.

Județele afectate sunt: Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

Cum va fi vremea miercuri, 28 august

În Dobrogea și Bărăgan va fi o zi cu înnorări și ploi zgomotoase. Temperaturile vor atinge 29 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei va fi o zi cu ploi și multă instabilitate. Maxima atinge 30 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi vreme frumoasă în ansamblu, dar nu este exclus să vină o ploaie rapidă.

În nordul Transilvaniei și Maramureș atmosfera va fi însorită. Maxima se apropie de 33 de grade.

În vestul țării va fi o zi foarte frumoasă, dar se face foarte cald. Temperaturile ating 35 de grade.

O să plouă destul de mult în estul Transilvaniei și pe la munte. Maxima se apropie de 32 de grade.

În Oltenia va fi soare și atmosferă călduroasă. Temperaturile vor ajunge la 33 de grade.

În sudul României o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Temperaturile se apropie de 32 de grade.

Vremea în București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)