Cum va fi vremea marți, 30 iulie. Cod galben de vânt în 13 județe

Cum va fi vremea marți, 30 iulie. Cod galben de vânt în 13 județe
Foto: Pixabay

Marți, 30 iulie, canicula se domolește în sudul țării, însă este în vigoare un Cod galben de vânt. Temperatura maximă va fi de 33 de grade.

Cod galben de vânt

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de vânt, valabil marți, 30 iulie.

Astfel,  în intervalul 30 iulie ora 06 – 30 iulie ora 22,  în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și pe arii restrânse de 65…70 km/h.

Județele afectate sunt: Bacău, Brăila, Botoșani, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vrancea și Vaslui.

Cum va fi vremea marți, 30 iulie

În Dobrogea și Bărăgan, domină atmosfera însorită și se face destul de cald după prânz. Temperaturile vor ajunge la 32 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei va fi soare, câțiva nori și o amiază călduroasă. Maxima se apropie de 32 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vântul o să agite atmosfera și vor fi rafale de 60-70 km/h. Temperaturile vor ajunge la 29 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș va fi o zi foarte plăcută, cu cer curat și vânt domol. Maxima se apropie de 26 de grade.

În vestul țării, vremea rămâne frumoasă toată ziua. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade.

În Transilvania, atmosfera devine plăcută după prânz. Va fi cer curat în vestul provinciei, câțiva nori în est și un vânt mai intens în zona montană înaltă.

În Oltenia, canicula se domolește față de ziua anterioară. Maxima ajunge la 33 de grade.

În sudul României vor fi puțini nori și un vânt mai activ în estul Munteniei. Temperaturile se apropie de 32 de grade.

Vremea în București

Valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, însă după-amiaza va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)