Cum va fi vremea marți, 16 iulie. O nouă zi sub cod roșu de caniculă

Cum va fi vremea marți, 16 iulie. O nouă zi sub cod roșu de caniculă
Sursa foto: Shutterstock

Marți, 16 iulie, va fi o nouă zi extrem de călduroasă, sub cod roșu de caniculă. Temperatura maximă va fi de 42 de grade.

Cum va fi vremea marți, 16 iulie

În Dobrogea și Bărăgan sunt așteptate, în a doua parte a zilei, averse cu descărcări electrice, vijelii și grindină. Temperaturile vor ajunge la 38 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, aerul devine aproape irespirabil și se resimte un stres termic major. Maxima se apropie de 41 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, indicele temperatură umezeală depășește pragul critic de 80 de unități, iar atmosfera devine înăbușitoare. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș, după-amiaza, pe alocuri, vin averse abundente, însoțite de fenomene meteo severe. Maxima ajunge la 39 de grade.

În vestul țării va fi o zi de foc. Temperaturile vor ajunge la 42 de grade.

În Transilvania va fi nefiresc de cald. Maxima ajunge la 41 de grade.

În Oltenia aerul va fi foarte greu de respirat. Maxima ajunge la 42 de grade.

În sudul României va fi exagerat de cald. Temperaturile se apropie de 42 de grade.

Vremea în București

Valul de căldură va fi în continuare intens. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)