Cum va fi vremea marți, 13 august. Cod portocaliu de caniculă în 15 județe și în București

Cum va fi vremea marți, 13 august. Cod portocaliu de caniculă în 15 județe și în București
Sursa Foto: Pixabay.com

Marți, 13 august, canicula se intensifică în sudul și în vestul României, intrând în vigoare un cod portocaliu în 15 județe și în București. Temperatura maximă va fi de 40 de grade.

Cod portocaliu de caniculă în 15 județe și în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat.

Mai exact, marți, 13 august, în Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade.

Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

Județele afectate sunt: Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Călărași, Ialomița și Municipiul București.

De asemenea,  în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Cum va fi vremea marți, 13 august

În Dobrogea și Bărăgan va fi o amiază caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile vor atinge 38 de grade, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, aerul devine greu de respirat după prânz. Maxima se apropie de 36 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi vreme frumoasă. Temperaturile vor atinge 32 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș se mai încălzește față de ziua anterioară. Maxima se apropie de 33 de grade.

În vestul țării va fi soare arzător și o amiază toridă. Temperaturile vor atinge 40 de grade.

În Transilvania, soarele încălzește rapid atmosfera, iar la amiază temperaturile ating pragul caniculei în sud-vestul provinciei.

În Oltenia căldura va fi foarte greu de suportat. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade.

În sudul României va fi căldură sufocantă în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile se apropie de 40 de grade.

Vremea în București

Canicula se va intensifica ușor, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea.

Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`