Cum va fi vremea luni, 29 iulie. Cod galben de caniculă în 12 județe și Capitală

Cum va fi vremea luni, 29 iulie. Cod galben de caniculă în 12 județe și Capitală
Foto: Pixabay

Luni, 29 iulie, canicula persistă în sudul țării. Temperatura maximă va fi de 38 de grade.

Cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil luni, 29 iulie.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…37 de grade, mai ridicate luni (29 iulie) în sudul Olteniei.

Județele afectate sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași și București.

Cum va fi vremea luni, 29 iulie

În Dobrogea și Bărăgan va fi o zi însorită.  La apropierea serii și peste noapte apar averse cu tunete și fulgere, potrivit Știrileprotv.

În Moldova sudică și nordul Munteniei, temperaturile scad, însă vremea rămâne caldă. Maxima se apropie de 33 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi soare în cea mai mare parte a zilei, însă vântul are intensificări și ajunge la viteze de 50 de km/h. Temperaturile vor ajunge la 29 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș va fi o zi frumoasă, câțiva nori inofensivi și un vânt domol. Maxima se apropie de 28 de grade.

În vestul țării va fi vreme frumoasă, însă vântul prinde putere și suflă cu până la 40-50 de km/h. Temperaturile vor ajunge la 31 de grade.

În Transilvania, vântul are intensificări, iar în a doua parte a zilei, în Meridionali apar mai multe serii de averse și vor fi condiții de grindină și vijelii. Maxima se apropie de 31 de grade.

În Oltenia, atmosfera devine înăbușitoare din cauza stresului termic ridicat. Maxima ajunge la 38 de grade.

În sudul României, căldura va fi greu de suportat. Temperaturile se apropie de 37 de grade.

Vremea în București

În Capitală va fi o amiază caniculară. Vântul agită atmosfera, iar pe seară și în prima parte a nopții, se adună norii și vin câteva reprize de ploaie. Temperaturile se apropie de 36 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`